Airplantshop.nl, planten zonder aarde

In tropen en subtropen groeien deze planten, de zogenaamde luchtplanten. Airplantshop.nl was de eerste consumentenwebshop met deze bijzondere planten in het assortiment. De stand van deze winkel op de Trendz voorjaarsbeurs was voor veel mensen een eyeopener: veel mensen zagen deze luchtplanten hier voor het eerst. DeTuinMarkt sprak met Marleen Zeeman, eigenaar van Airplantshop.nl over de bijzondere planten die zij verkoopt.

Tekst: Erik van der Does de Bye

Luchtplanten (tillandsia) hechten zich aan een gastheer: vaak is het in de oksel van een boomtak, of aan een rotsblok. De tillandsia is een Epifyth en de (levende) gastheer ondervindt hier geen hinder van. Voedingsstoffen halen ze letterlijk uit de lucht door middel van schubben op de blaadjes.

Groothandel in luchtplantjes
Bijna zes jaar geleden kwam Marleen in aanraking met luchtplantjes en ze was meteen verkocht: “Maar ze waren bijna nergens te koop, dus ik dacht: dan ga ik dat doen.” Ze startte Airplantshop.nl en dit werd al snel een succes. Nu reist ze de hele wereld over om nieuwe soorten aan het assortiment toe te voegen. De omzet blijft groeien, steeds meer mensen ontdekken deze bijzondere planten. Om als groothandel te kunnen inkopen bij Marleen, maak je een account aan op www.airplantshopzakelijk.nl.
“Luchtplanten zijn sterke planten. Ze overleven ook in droge gebieden. Daarom zijn ze ook voor mensen met minder groene vingers ideaal: ze vergen weinig verzorging en je kunt gerust drie weken met vakantie. Als je ze daarna even in regenwater dompelt, dan zijn deze planten al tevreden”, aldus Marleen. De planten groeien relatief langzaam, maar gaan lang mee. De meeste luchtplanten zijn bloemdragend en zorgen daarmee gedurende enkele weken voor verrassende kleuren in huis. Ook buiten het bloeiseizoen vormen luchtplanten een aantrekkelijke decoratie. Ze nemen weinig ruimte in, maar geven elke kamer net even een beetje extra.•

Deel dit bericht