Appende kamerplanten

Powerplanten van Pokon

“Ik lust wel weer eens wat water hoor!”, “Het wordt een beetje krap hier, mag ik misschien een grotere pot?”, “Ik heb honger, mag ik vijf voedingskegels?”. Wat zou het toch handig zijn als planten ons precies konden laten weten waar ze op dat moment behoefte aan hebben. Oh wacht, dat bestaat al! 

Plantenvoedselmerk Pokon komt met Pokon Powerplan- ten op de markt: sterke kamerplanten die je laten weten wanneer ze wel wat aandacht kunnen gebruiken. Met behulp van de verzorgingsapp, de bijgeleverde watermeter én de voedingskegels zou je denken dat het niet meer mis kan gaan… De watermeter kleurt wit zodra de plant weer water nodig heeft en de voedingskegels voorzien de plant van minimaal zes maanden voeding. Na aankoop registreert de klant zijn of haar nieuwe aanwinst in de Pokon Verzorgingsapp en ontvangt berichtjes op telefoon, iPad of smartwatch wanneer water, voeding of een nieuwe pot nodig is. Ideaal voor de consument die droomt van een urban jungle, maar het helaas aan de daarvoor benodigde groene vingers ontbreekt. 

Gebrek aan groene vingers 

Melissa Rutjes, Trade Marketeer E-Comerce bij Pokon: “Uit ons kamerplantenonderzoek blijkt dat Nederlanders dol zijn op groen. Bijna alle respondenten hebben kamerplanten in huis, gemiddeld zo’n dertien stuks. Uit hetzelfde onderzoek blijkt echter dat er in ieder huishouden gemiddeld twee kamerplanten per jaar doodgaan. Reden: een gebrekkige plantenkennis. Hartstikke zonde! Daar wilden wij, experts in plantenverzorging, deze plantenlief- hebbers (met niet altijd even groene vingers) graag bij helpen. Vandaar dat we de Pokon Powerplant hebben geïntroduceerd: een plant die zelf laat weten wanneer hij iets nodig heeft.” 

De consument-zonder-groene-vingers kan nu bijvoorbeeld zonder problemen gaan voor de zuiverende Monstera, beter bekend als de ‘gatenplant’, de Kentia palm (die van oorsprong altijd onder het bladerdak van grotere bo- men staat en daardoor gewend is om weinig zonlicht te krijgen) of de supermakkelijke Euphorbia (‘Cowboy cactus’), die je in de zomer buiten kunt zetten, maar wel geleidelijk moet laten wennen aan de felle zon. Of wat dacht je van de Yucca (Palmlelie), ideaal voor iedereen die wel eens vergeet om planten water te geven. Deze plant is afkomstig uit het woestijngebied van Midden-Amerika en is dus wel gewend aan wat droogte. De Bananenplant bestaat daarentegen juist voor bijna 80% uit water en heeft daarom regelmatig water nodig; gelukkig herinnert de watermeter je daar ruim op tijd aan. Huisdierbaasjes kunnen het beste gaan voor de Olifantspoot (‘Beaucarnea’), deze is niet giftig en de stam kan zelfs gebruikt worden als krabpaal! Multifunctioneel.  

P2O5-K2O-N2
In 1929 ontwikkelde Herman Pieter Bendien samen met de toenmalige Rijksbouw consulent ingenieur Bloemsma de eerste Pokon-formule: P2O5-K2O-N2, oftewel: Fosfor (P), Kalium (K) en Stikstof (N). Of in wat minder scheikundige termen: het groene flesje met de gele dop. Omdat Pokon lange tijd het enige merk is geweest dat plantenvoedsel op de markt bracht, is het merk ook als soortnaam in zwang geraakt en is het zelfs in het Nederlandse woordenboek terechtgekomen. 

Pokon begon als product in poedervorm, maar investeert tot op de dag van vandaag in onderzoek om nieuwe producten te blijven ontwikkelen. Het merk heeft verschillende typen voeding, afgestemd op de behoeften van tuinplanten, kamerplanten, gazon en moestuin. Met de juiste voeding groeien en bloeien planten beter en mooi- er en hebben ze een grotere weerstand, waardoor er minder kans is op ziektes. Beter voorkomen dan genezen! Pokon is het consumentenmerk van het bedrijf Po- kon Naturado uit Veenendaal, marktleider op het gebied van potgrond, meststoffen, gewasbeschermings- en bestrijdingsmiddelen en graszaad op de Nederlandse consumentenmarkt. 

Voor meer informatie: www.pokon.nl/powertodeplant De Pokon Powerplanten zijn te koop via Bol.com & www.avri-tuincentrum.nl 

Tekst: Amélie Dufour 

Deel dit bericht