Besluit houders van dieren

Certificeerbare Eenheden/Houders van honden & katten, herpeten, overige zoogdieren, vissen en vogels.

Bent u werkzaam met bovenstaande diergroepen en dient u te voldoen aan de eisen van het Besluit Houders van Dieren? Voor deze Certificeerbare Eenheden bent u bij het Huisdier Kennis Instituut aan het juiste adres. Wij verzorgen vanaf 1953 al vakbekwame en praktijkgerichte opleidingen voor volwassen cursisten, die werkzaam zijn in de gezelschapsdierenbranche.

Het Huisdier Kennis Instituut heeft in samenwerking met haar docenten de bestaande modules vernieuwd en aangepast aan het Besluit Houders van Dieren. Onze docenten zijn dagelijks werkzaam in de praktijk en dus op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Aan bod komen onderwerpen als anatomie & fysiologie; voortplanting; gedrag & verzorging; voeding; huisvesting (waterkwaliteit) & vervoer; gezondheid & ziekte; geneesmiddelen; wetgeving; welzijn en ethiek. Het resultaat is, per diergroep, een uniek informatief cursusboek, alsmede een BeroepsPraktijkVorming (BPV)-Stagemap en een BPV-opdrachtenonderdeel.

Als u al enige ervaring of eerder behaalde certificaten/ diploma’s heeft, ontvangt u na inschrijving een uitgebreid inschrijfformulier. De examencommissie kan dan bepalen uit hoeveel dagen uw stageperiode moet bestaan. Indien van toepassing, mag u de stage uitvoeren in eigen bedrijf (mits erkend leerbedrijf van de SBB).

Thuiscursus
Bent u gedisciplineerd, heeft u al geruime ervaring in de huisdierenbranche en denkt u zelf de lesstof eigen te kunnen maken, dan is onze thuisstudie iets voor u. Voor eventuele vragen over de lesstof kunt u altijd terecht bij onze docenten.

Kijk voor de examendata van de theorie op onze website. De Praktische Vaardigheden worden online getoetst zodra het theorie-examen met een voldoende is afgesloten, voldaan is aan de eisen voor de (eventuele) stage en de huiswerkopdrachten zijn ingeleverd.

Pluspunten:
• Supersnelle kwaliteitsopleiding.
• Puur praktijkgericht.
• Ruimte voor vragen.
• De beste prijs-prestatie-kwaliteitsverhouding.
• Docenten werkzaam in de dagelijkse praktijk.

Certificaten
Om het certificaat te verkrijgen, dienen het theorie-examen en de toetsing Praktische Vaardigheden te zijn afgesloten met een voldoende, dient het stageboekje te zijn ingeleverd en moeten de verplichte opdrachten zijn voldaan.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord via 030 – 65 67 200 of info@huisdierkennis.nl.

Deel dit bericht