COMPO verkleint ecologische voetafdruk

Het voortdurend streven naar hoge kwaliteit en doeltreffendheid is reeds vanaf het begin de basis van het succesverhaal van COMPO. Het bedrijf wil dan ook haar producten en diensten continu verbeteren. Dit geldt eveneens voor de inspanningen om het milieu te beschermen. Met die gedachte in het achterhoofd onderzoekt COMPO elke mogelijkheid om haar ecologische voetafdruk minimaliseren.

Verantwoorde turfontginning
Het doel van COMPO is om grondstoffen zo duurzaam mogelijk te verkrijgen en te verwerken. Als het gaat om de ontginning van turf – het basiselement van het assortiment COMPO SANA kwaliteitspotgronden – maakt COMPO enkel gebruik van turfvelden die reeds voor landbouw zijn gebruikt, waardoor deze niet langer van groot ecologisch belang zijn. Alle potgronden zijn RPP-gecertificeerd. RPP staat voor ‘Responsibly Produced Peat’, een Europese organisatie met een streng en transparant certificeringssysteem voor verantwoorde turfwinning. Na ontginning verbindt COMPO er zich toe om alle turfvelden opnieuw te irrigeren en te herstellen.

Uitbreiding milieuvriendelijk productassortiment
Biologische producten worden in de verschillende productcategorieën steeds belangrijker. Zo biedt COMPO een brede waaier aan potgronden, meststoffen en gewasbeschermingsproducten die zijn goedgekeurd voor de biologische landbouw. Het productassortiment is eveneens aangevuld met een reeks producten onder de naam ‘Organic & Recycled’ (potgrond en meststof) waarbij niet alleen de verpakkingen zijn gerecycleerd, maar ook de ingrediënten! Daarbij krijgen voedzame resten uit de voedingsindustrie, zagerijen of composteringsbedrijven een tweede leven. Zo bespaart COMPO afval, wordt de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderd en krijgen de planten alles wat ze nodig hebben voor een gezonde groei, namelijk een goede bodem en waardevolle voedingsstoffen.

Gerecycleerde verpakkingsmaterialen
Niet alleen de ingrediënten van de producten zijn belangrijk. COMPO is steeds op zoek naar klimaat- en milieuvriendelijke oplossingen op het gebied van verpakkingsmaterialen. De flessen in het assortiment vloeibare meststoffen zijn vervaardigd uit minimum 90% gerecycleerde materialen. De verpakkingsfolie van de nieuwe COMPO Bio potgronden zijn eveneens 80% gerecycleerd en bovendien 100% recycleerbaar. Op die manier kan de tuinliefhebber zijn eigen bijdrage leveren aan een groenere wereld door de lege verpakkingen na gebruik op de juiste manier te laten recycleren. Zo is de cirkel rond! •

Contactgegevens: Hendrik Vervenne (0497 51 24 25)
of Mattias de Wolf (0497 58 89 38)
www.compo.nl

Deel dit bericht