DCM lanceert ijzersterke graszadenlijn voor de toekomst

Graszaad van topkwaliteit, aangepast aan de nieuwe klimaateisen én aan elk bodemtype
Nieuw-Vennep, 9 februari 2022 – DCM lanceert een volledig nieuwe lijn graszadenmengsels. Deze nieuwe zadenmengsels zijn in het bijzonder bestand tegen de steeds vaker voorkomende, extremere weersomstandigheden, zoals langere droogte of flinke stortbuien. Bovendien zijn de zadenmengsels aangepast aan elk bodemtype. Voor een nog sterkere grasmat, met minder onkruid, die beter gewapend is tegen hitte en droogte.

Nieuw! DCM graszaad Droogte
Voor elk type gazon biedt DCM een aangepast mengsel aan: DCM Graszaad Speel & Sport, DCM Graszaad Siergazon, DCM Graszaad Schaduw, DCM Graszaad Herstel en DCM Graszaad Weide. Gloednieuw in het assortiment is het DCM Graszaad Droogte, een mengsel met sterke, diep wortelende grassoorten, die minder water nodig hebben en daardoor beter bestand zijn tegen hitte en droogte. Het mengsel is speciaal ontwikkeld voor droogtegevoelige zandgronden, hellingen en verhoogde tuinen.

Nog gemakkelijker: 2-in-1
Om het de tuiniers nog gemakkelijker te maken, brengt DCM voor elk van deze nieuwe graszaadmengsels ook een 2-in-1 versie uit, met extra organische startvoeding. Dit 2-in-1 mengsel zorgt voor een nog snellere inworteling. Hierdoor ontstaat ook sneller een dichte grasmat, zodat onkruid nog minder kans maakt.

Knowhow van de hoogste plank
De nieuwe graszadenlijn is het resultaat van een jarenlange knowhow en ervaring in de aanleg en het onderhoud van grassportvelden. De DCM graszaden staan immers van oudsher bekend om hun zuiverheid, hun goede kiemkracht, hun goede bestandheid tegen betreding en kort maaien, hun tolerantie voor droogte, hitte en koude, en hun ziekteresistentie.

100% recyclebaar
Ook qua verpakkingen streeft DCM continue naar verbetering en innovatie. De nieuwe graszaden zitten in handige strooidozen, zonder plastic binnenzak. De kartonnen vouwdozen zijn FSC gecertificeerd én bestaan uit 69% gerecycled karton. Ze zijn 100% recyclebaar!

Over DCM
De Ceuster Meststoffen is onderdeel van familiebedrijf Group De Ceuster en beschikt over meer dan 45 jaar ervaring in het ontwikkelen, produceren en verkopen van organische en ecologische meststoffen. In de loop van de jaren werd dit productgamma uitgebreid met de beste potgronden, bodemverbeteraars, afdekmaterialen, graszaden, en oplossingen voor de preventie en/of behandeling van plantenziekten.
DCM zet sterk in op onderzoek, waarbij het eigen Research & Developmentteam samenwerkt met diverse partners uit de academische wereld en onderzoekscentra. Hierdoor is DCM voorloper in innovatieve oplossingen voor consumenten en professionele eindgebruikers.
Dankzij eigen filialen in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk, maar ook door partnerships met distributeurs in tal van andere landen, wordt onze kwaliteit wereldwijd gewaardeerd door professionals en tuinliefhebbers.

Meer informatie op www.dcm-info.nl

Deel dit bericht