E-tuinieren 2022 – de stille revolutie in tuingereedschappen

Net zoveel kracht, minder geluid en vervuilende uitstoot.

Elektrificatie is de toekomst in de tuin- en landschapssector. Robotmaaiers worden nog veelzijdiger en accu-gedreven apparaten maken het tuinieren stiller, energiezuiniger en ergonomischer. Dankzij de nieuwste technologieën zijn accu-gereedschappen net zo krachtig als de uitvoering met benzinemotor maar veel milieu- en onderhoudsvriendelijker. Vervuilende uitstoot wordt tot een minimum beperkt en de apparaten zijn bovendien 80% stiller dan vergelijkbare modellen met benzinemotoren.

De tuinmerken WOLF-Garten, Robomow en Cub Cadet kondigen dit voorjaar deze noviteiten aan:

De e-volutie van een klassieker, het e-multi-star®-systeem
WOLF-Garten viert haar 100-jarige bestaan dit jaar met de lancering van de elektrische opvolger van het bekende multi-star® kliksysteem, waarbij één basissteel te combineren is met 70 opzetstukken.  Het nieuwe hybride e-multi-star®-systeem is de klassieker van de toekomst en een van de belangrijkste introducties van WOLF-Garten.  De basis van het e-multi-star®-systeem is de ergonomische, aluminium accu-steel, met een lengte van 140 cm en  een geïntegreerde  18V accu. Deze is combineren met vijf accu-aangedreven gereedschappen : een heggenschaar, kettingzaag, gazontrimmer, takkenschaar en een grasschaar. De muurbevestiging van de steel is tevens de oplader, zodat je gereedschap altijd tot je beschikking staat.

De robotmaaier wordt een luxe dubbeldekker
Robomow introduceert de RK3000 PRO en RK4000 PRO met dubbel maaidek waarmee in korte tijd grote gazons vanaf 2.000m2 tot in de puntjes gemaaid worden. Dankzij het nieuwe Dual Deck wordt de maaibreedte verdubbeld naar 42cm. De robotmaaiers produceren weinig geluid, minder dan 64dB, door de borstelloze motor zodat ook de buren in alle rust van de tuin kunnen genieten. Waar je vroeger nog zelf de randen van het gazon moest bijwerken hoeft dat nu niet meer omdat deze robotmaaiers met Edge Mode voorbij de wielbasis kunnen werken. Zelfs het schoonmaken van het maaidek en de wielen doen de RK3000 PRO en RK4000 PRO mooi zelf.  De 360-graden sensor zorgt ervoor dat de robotmaaiers obstakels in alle richtingen detecteren en vakkundig ontwijken.

Gazonexpert Cub Cadet  breidt elektrische assortiment verder uit met (zit)maaiers
Dit voorjaar breidt het Amerikaanse tuinmerk Cub Cadet haar 60V-accusysteem uit met de krachtige LM5 E51R grasmaaier met mulchfunctie en 60 liter opvangzak. Deze is compatibel met de andere 60V accu-gereedschappen uit deze serie, zoals de heggenschaar en de bladblazer. De LM5 E51R is voorzien van rubberen handvatten en hoogwaardige wiellagers voor extra maaicomfort.  Bijzonder praktisch: de snelheid van de accu-aangedreven maaier kan traploos worden geregeld via een regelaar – zodat de snelheid kan worden aangepast aan het gewenste looptempo.

De twee E-Riders LR2 ES76 en XT2 ES107 (zitmaaiers) kregen een facelift en verschillende updates zoals ultra heldere LED-koplampen, elektronische cruise control, RevtekTM-technologie, safe-return-functie en een variabele maaihoogte-instelling. De zitmaaiers hebben de kleinste draaicirkel op de markt, slechts 17 cm, dankzij “TIGHT TURN X-TREME”-technologie.

Voor meer informatie over de producten, bezoek;
https://www.wolf-garten.com/nl
https://www.robomow.com/nl-NL
https://eu.cubcadet.com/nl/

Deel dit bericht