EEN STUKJE HUISELIJKHEID IN DE TUIN?
Met een buitenkleed lukt het!
In de woonkamer is het vloerkleed al sinds jaar en dag een zekerheidje. Zo’n kleed komt de knusheid, warmte en huiselijkheid van iedere woonkamer ten goede. Een dergelijke atmosfeer in de tuin creëren kan natuurlijk ook. Sterker nog, het heeft er alle schijn van dat dit verschijnsel aan populariteit aan het winnen is. Doorgaans kiezen particulieren dan wel het liefst voor buitenkleden, oftewel kleden die speciaal zijn ontwikkeld om buitenshuis te worden gebruikt.
Tekst: Sander de Goede
Gezien de stijgende populariteit van buitenkleden, is het voor u interessant om te overwegen ook buitenkleden in het assortiment van uw tuincentrum op te nemen. Op welke aspecten een oplettende consument let bij de aanschaf? Daar komen we later in dit artikel uitgebreid op terug. Eerst bekijken we nog eens waarom mensen eigenlijk precies voor een buitenkleed kiezen.
7 onweerlegbare voordelen van buitenkleden
Om deze 7 redenen kiezen consumenten ervoor één of meerdere buitenkleden in hun tuin(en) neer te leggen:
- Buitenkleden zorgen voor een warme, huiselijke sfeer in de tuin.
- Een buitenkleed vormt een echte blikvanger in de tuin, zeker als het gaat om een kleed van grote omvang. Een dergelijk kleed neemt een flink deel van het blikveld in beslag, en kan dus een bepalende rol spelen in de sfeer en uitstraling van een tuin.
- De meeste buitenkleden zijn makkelijk schoon te maken.
- Een kleed voelt zacht en comfortabel aan de voeten.
- Buitenkleden zijn ideaal om te gebruiken als ondergrond om op te picknicken. Bovendien komen ze
uitermate goed van pas tijdens kampeervakanties. - Er is wat betreft kleuren, afmetingen, vormen en materialen veel te kiezen, dus elke consument kan iets naar zijn of haar smaak vinden.
- Buitenkleden zijn normaal gesproken bestand tegen alle weertypen. In de volgende alinea gaan we nog dieper op dit punt in.
Op welke aspecten let een consument bij de aanschaf?
Wanneer u er inderdaad voor kiest (meer) buitenkleden aan het aanbod van uw tuincentrum toe te voegen, is het handig om te weten waar consumenten op letten. Deze kennis kan u helpen bij het samenstellen van uw assortiment. Vanzelfsprekend kunt u op uw beurt een klant ook wijzen op deze punten, en de voor- en nadelen van bepaalde mogelijkheden. Enfin, normaliter mag u ervan uitgaan dat een consument de volgende facetten in ogenschouw neemt:
• De afmetingen van het kleed. In de ideale situatie is een kleed niet te groot en niet te klein, en dus proportioneel in vergelijking met de omvang van de tuin.
• De vorm. Een kleed kan immers cirkelvormig zijn, maar er bestaan ook rechthoekige en vierkante buitenkleden. Waar een klant voor kiest hangt af van persoonlijke voorkeuren en de beschikbare ruimte in zijn of haar tuin.
• De kleuren en/of de patronen. Ook deze moeten uiteraard passen bij de persoonlijke voorkeuren. Idealiter zijn de kleuren van een buitenkleed ook afgestemd op de kleuren van de al aanwezige elementen en materialen in de tuin, en wellicht zelfs op de gebruikte in- en exterieurstijl van de consument in kwestie.
• Van buitenkleden verwachten klanten dat deze wel tegen een stootje kunnen. Deze moeten dus in ieder geval bestand zijn tegen regen, sneeuw en felle zonnestralen. Daarnaast moet een buitenkleed weinig onderhoud vergen. Eventuele vlekken moeten eenvoudig uit het kleed verwijderd kunnen worden, bijvoorbeeld met een sponsje en wat afwasmiddel met water. Materialen die aan deze eigenschappen voldoen, zijn polypropyleen, polyester en nylon. Een kleed die van één of meerdere van deze materialen is gemaakt, is dus het meest onderhoudsvriendelijk. Er bestaan ook buitenkleden van natuurlijke materialen als jute, katoen en wol. Deze kleden ogen volgens sommige mensen mooier, maar zijn niet altijd regenbestendig. Bovendien kunnen de kleuren van deze kleden bij blootstelling aan felle zonnestralen al snel vervagen.
• Het gewicht van het kleed. Een laag gewicht geniet vaak de voorkeur. Het is namelijk fijn om een buitenkleed eens mee te nemen, bijvoorbeeld naar het park of op kampeervakantie.
Deel dit bericht