Groentips voor stads- en balkontuin

De Groei & Bloei Nationale Tuinweek, van 11 t/m 19 juni 2022, heeft dit jaar als thema de stads- en balkontuin. Speciaal voor iedereen met een kleine buitenruimte geeft Groei & Bloei, dat dit jaar haar 150-jarig jubileum viert, praktische tips om een maximaal groen effect te realiseren en de biodiversiteit een boost te geven. Een overzicht van activiteiten die door lokale afdelingen van de tuinvereniging worden georganiseerd is te vinden op www.groei.nl/tuinweek. De Nationale Tuinweek wordt afgesloten met het Nationale Open Tuinenweekend (18 en 19 juni).

Tips voor kleine tuintjes
– In een stadstuin bieden klimplanten uitkomst. Een kale muur of schutting krijgt met klimop een permanent groene uitstraling en als je klimrozen, passiflora, clematis of kamperfoelie plant, geniet je ook van prachtige bloemen! Bevestig aan de muur een rooster waarlangs de planten omhoog kunnen klimmen.
– Voor wie denkt geen groene vingers te hebben, zijn vetplanten een uitkomst. Ze vragen nauwelijks verzorging en kunnen zowel op een zonnig als schaduwrijk plekje worden gezet. Er zijn ook soorten, zoals de Kalancho√ę Garden, die rijk bloeien. Zelfs tijdens een hittegolf hoef je maar eens in de week water te geven.
– De makkelijkste en snelste manier om te genieten van vlinders, bijen en andere bestuivers in je stads- of balkontuintje is… met planten. Er zijn volop mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een vlinderstruik (ze zijn er ook in compacte varianten), lavendel, Lantana en Verbena.
Meer tips om tuinen (groot of klein) te vergroenen vind je op www.groei.nl.

Open Tuinenweekend: 18 en 19 juniDe Nationale Tuinweek wordt op 18 en 19 juni afgesloten met het Open Tuinenweekend. In heel Nederland heten ruim 1.000 leden van Groei & Bloei je van harte welkom in hun tuin. Zo ontdek je de mooiste verborgen paradijsjes van Nederland. In een diverse regio’s zijn er speciale fiets- en wandelroutes langs open tuinen. Kijk voor een compleet overzicht van deelnemende tuinen op www.bezoekmijntuin.nl of www.groei.nl/opentuinenweekend

*Foto: Groei & Bloei

Deel dit bericht