Inkoopbeurs Trendz – een kleurrijke start van 2022

Wat brengt 2022 op het gebied van decoratie? Wat geeft huis en tuin net dat beetje extra? Wat is er nieuw en wat wordt wegens succes verlengd? Vakbeurs Trendz laat zien wat de komende tijd helemaal in is. Na een periode van afstand en lockdowns was het verlangen naar een beurs misschien wel groter dan ooit. Deze voorjaarsbeurs vormde de ideale gelegenheid om bij te praten, sfeer te proeven en orders te plaatsen. DeTuinMarkt was eveneens aanwezig en kijkt met u terug op een geslaagde beurs.

Tekst: Erik van der Does de Bye

Wie vanaf de Next Level naar de beursvloer keek, zag in één oogopslag een goed gevulde beurshal. De Evenementenhal Gorinchem vormde, als vanouds, de perfecte locatie voor de Trendz voorjaarsbeurs. Het was enige tijd onzeker of het succes van de najaarsbeurs in 2021 kon worden herhaald, maar het voorjaar lachte Trendz toe: ook de voorjaarsbeurs kon, een maand later dan gehoopt, toch doorgaan. De positieve vooruitzichten zorgden voor een gezellige, opgewekte sfeer.

Veelzijdige beurs
Veelzijdigheid typeert Trendz. Voor elke branche is er wel iets te vinden en het is opvallend dat veel voorheen afzonderlijke branches steeds meer met elkaar overlappen. Hier door krijgen veel producenten een steeds groter podium waarop zij hun producten kunnen aanbieden. De meest uiteenlopende aanbieders waren op Trendz aanwezig. Een bijzondere stand was ingericht door Thermobrass uit het Belgische Aarschot. Wat ooit begon als een groothandel in thermometers, is uitgegroeid tot een bijzondere dealer in huis- en tuindecoratie. De bronzen beelden van dieren op ware grootte is indrukwekkend en komen in bijzondere tuinen uitermate goed tot hun recht. Een levensgrote struisvogel in de tuin maakt gegarandeerd indruk. Vanzelfsprekend levert Thermobrass ook kleinere beelden, die elk interieur af maken.

Decoratieve linten vormen een sieraad voor elk bloemstuk. Een rouwkrans of een groot bloemstuk bij een huwelijk krijgt dankzij de linten en lintprinters van Vp Deco uit Uden net even een finishing touch. Vp Deco heeft verschillende printers in het assortiment. Eén ervan kan zelfs vier linten van vijftien millimeter gelijktijdig bedrukken. Linten zijn er in verschillende kleuren en breedten. Een bijzonder design is het lint dat in samenwerking met Greenleaf Ribbon is ontworpen en voorzien is van prachtige bladmotieven. Net als elk ander levend wezen heeft ook een plant de juiste voeding nodig. Wilma’s Tuin, een jong bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in de complete verzorging van planten, had een stand met een mooi overzicht van het assortiment. Het verzorgen van planten is veel meer dan alleen af en toe een gietertje water in een pot laten vloeien. Daarom levert Wilma’s Tuin niet alleen de voeding voor de plant, maar biedt het ook een hoogwaardige collectie substraten, die ook voor de particuliere gebruiker eenvoudig in het gebruik zijn. Met minder kun je meer.

Victoria with Love uit Vlaanderen had de stand heel rustig, maar tegelijk compleet ingericht, waardoor een bezoeker in één oogopslag kon zien wat de core business van deze onderneming is. Een belangrijke plaats in het assortiment wordt ingenomen door handgemaakte geurkaarsen en potten. De ontwerpen tonen allure en kwaliteit. Uniek is dat de geurkaarsen navulbaar zijn. Daarnaast biedt Victoria with Love fraaie diffusers, gemaakt uit zuivere ingrediënten.

Decoratie is leuk om te krijgen, maar ook om te geven. Geven is leuker geeft daar nog een extra dimensie aan, door te investeren in een project in Albanië. Het assortiment bestaat uit leuke cadeaus met een knipoog. Bijvoorbeeld een hapje met een grapje. Met een gevatte tekst worden gever en ontvanger samen uitgenodigd, even na te denken over wat er bedoeld wordt – en hiervoor is voor elke gelegenheid een leuk cadeau. De onderneming is in de afgelopen jaren snel gegroeid. Het concept slaat aan. Nu het voorjaar ook in de actualiteit aanbreekt, kijken veel mensen positief naar de toekomst – en dus ook naar een nieuwe editie van Trendz. De najaarsbeurs zal plaatsvinden op 28, 29 en 30 augustus in de Evenementenhal Gorinchem.•

Deel dit bericht