Jaarrond, ook in huis, gezonde groenten kweken

Het is makkelijk, gezond, voordelig en in toenemende mate populair: zelf microgroenten kweken. In de Scandinavische landen is het in veel huishoudens een goede gewoonte om te eten uit de indoor moestuin, die jaarrond groenten biedt. Steeds meer jongeren in Nederland omarmen de microgroenten en het zelf kweken ervan. Microgroenten zijn rijk aan koolhydraten, eiwitten, vitamines en mineralen en zijn lekker op een sandwich en in soepen en salades. Tuinplus heeft een uitgebreid, aantrekkelijk assortiment dat uw onderneming een eigentijdse boost geeft. Onder de naam Buzzy Microgreens presenteert Tuinplus een mooie lijn met microgroenten die de consument makkelijk zelf kan opkweken.

Tekst: Marie-Christine Koestal

Microgreens en microgroenten zijn verzamelnamen voor groenten en kruiden, die je in een heel jong stadium al kunt oogsten en vervolgens rauw eet. Je herkent ze vaak aan een pittige smaak, die heerlijk is als versterker in een salade of soep. Microgreens worden onderverdeeld in twee groepen: de micro leaves en de baby leaves. Sommige soorten kun je als micro én baby leaf kweken.

Supergezond
Zoals gezegd: microgreens zijn supergezond. In dit jonge stadium bevatten de plantjes relatief veel voedingsstoffen, want omdat de kiem nog moet gaan groeien, zijn alle voedingsstoffen nog aanwezig. Microgroenten kennen geen seizoenen, je kunt ze jaarrond kweken. En dat gaat gemakkelijk en snel. Micro leaves kun je binnen kweken. Baby leaves zaai je bij voorkeur in de vollegrond, ze kunnen ook in bakken op terras, balkon of patio worden opgekweekt. Microgroenten zijn snel te kweken. Sommige soorten kan je al na 7 tot 8 dagen oogsten en eten.

Assortiment
Micro leaves zijn de kiem. Je oogst en eet zowel de stengel als het blad in een heel jong stadium. Voorbeelden van micro leaves in het assortiment van Buzzy Microgreens zijn: Citroenbasilicum, Borage, Mosterd Red Frills, Bloedzurig, Boerenkool, Radijs, Tuinkers, Tatsoi en Mizuna Red. Baby leaves zijn de
jonge scheuten. De baby leaves groeien iets langer door. Hiervan eet je alleen het blad. Buzzy Microgreens heeft onder andere Mosterd Red Frills, Boerenkool, Sla gemengd, Snijbiet gemengd, Tatsoi, Mizuna red en Peashoots in het assortiment.

www.tuinplus.nl

Meer weten over het bedrijf

Deel dit bericht