Magical hortensia’s kleuren Lodewijks Droomtuinen

Om de hoge kwaliteit, lange bloeitijd en het bijzondere kleurenspel van Magical hortensia’s extra onder de aandacht te brengen, zijn de planten in augustus te zien in het nieuwe tv-programma Lodewijks Droomtuinen op RTL4. Presentator Lodewijk Hoekstra legt daarin een villatuin aan van maar liefst 1.900 vierkante meter. Daarbij wordt gebruik gemaakt van kwalitatief hoogwaardige en duurzaam geproduceerde materialen. Sandra Vijverberg, marketingmanager van Magical Hydrangea: “We gingen gelijk overstag toen we Lodewijks plannen hoorden. In een droomtuin mogen onze hortensia’s niet ontbreken. We hebben gekozen voor twee soorten: Magical Jewel en Magical Revolution.”

Tuin en terras
Magical Jewel krijgt een plekje in de borders van de villatuin. Het is de nieuwste plant uit de collectie van Magical. Hoewel de bloemen van de Jewel delicaat ogen, zijn ze oersterk, goed bestand tegen fel zonlicht en blijven ze mooi tot in het najaar. Door de stevige stelen zal de plant ook niet gaan hangen tijdens hevige regenbuien. Vijverberg: “Ten tijde van de opnames waren de bloemen groen. Dat is hun startkleur, want onder invloed van zonlicht worden ze roze en in het najaar vormt dieprood het slotakkoord van het kleurenspel dat zo kenmerkend is voor onze hortensia’s.” Ook op het luxueuze terras worden grote potten beplant met hortensia’s. Vijverberg: “Hoewel al onze planten sterk, mooi en compact blijven, geldt dat nog meer voor de Magical Revolution. Doordat deze hortensia’s maximaal 80 cm hoog worden, zijn ze bijzonder geschikt voor toepassing in potten op het terras. Uiteraard heeft ook dit type bloemen het kenmerkende kleurenspel.”

Foto: VidiPhoto


Lange houdbaarheid
Kwekers van Magical leveren de tuinplanten tot en met week 37 aan groothandel, tuincentra en webwinkels. Vijverberg: “Consumenten kunnen ook in de nazomer onze hortensia’s heel goed in hun tuin planten. Tot aan de eerst nachtvorst blijft de plant bloeien. Vaak tot diep in november. Niet voor niets heeft Magical Jewel de houdbaarheidstest van Royal Floraholland gewonnen. Andere Magical hortensiasoorten werden al eerder onderscheiden met prijzen en eervolle vermeldingen!” Behalve tuinhortensia’s zijn er ook kamerhortensia’s van Magical. Die worden tot en met week 40 aangeleverd.

Magical hortensia’s zijn te zien in Lodewijks Droomtuinen op zondag 15 en 22 augustus om 17.30 uur op RTL4.

Fotocredit: Magical Hydrangea/VidiPhoto

Deel dit bericht