Nederlands Kampioen roeien doopt ‘Flevo Passion’ Almere presenteert oranje passietulp

Olympiër en Nederlands Kampioen roeien in de twee-zonder-stuurman, Niki van Sprang, doopt op roeivereniging Pampus in Almere een nieuwe tulp: ‘Flevo Passion’. De naam refereert behalve aan groeistad Almere ook aan de passie van de topsporters die op de Almeerse wateren trainen. Van Sprang: “Geweldig om deze nieuwe tulp te dopen op dezelfde drijvende steiger waar 14 jaar geleden mijn passie voor roeien is begonnen.” Ook de Holland Acht traint regelmatig in Flevoland en momenteel verkent de Indonesische nationale ploeg de Almeerse wateren. De Hoge Vaart is met een lengte van 62 km zeer geschikt voor lange afstandstrainingen. Nik Smit van Almere City Marketing: “Met deze nieuwe tulp willen we extra aandacht vestigen op onze jonge, sportieve en dynamische stad ter gelegenheid van de Floriade Expo. Die vindt de komende zes maanden plaats in Almere. Komend najaar zullen we in en rond de stad 10.000 ‘Flevo Passion’-bollen planten die in het voorjaar van 2023 tot bloei komen.”

Nieuwe tulp
Tulipa ‘Flevo Passion’, zoals de nieuwe bloem officieel heet, is veredeld door Joris van der Velden van Holland Bolroy Markt uit Heiloo: “De nieuwe bloem is voortgekomen uit een kruising van Tulipa ‘White Dream’ en de rode ‘Sevilla’. Het is een echte ’topsporter’ die strenge keuringen over een periode van 20 jaar elke keer met glans heeft doorstaan. Wat dat betreft is de nieuwe tulp een echt toptalent. De ijzersterke triumphtulp heeft een passievolle, dieporanje kleur, een goede lengte en strak blad. De nieuwe tulp kan zowel als snijbloem dienen als ook in de tuin worden geplant.”

Waterstad
Almere staat bekend als waterstad en grenst aan het IJmeer, het Markermeer en het Gooimeer. De stad stimuleert watersportactiviteiten zoals roeien, zeilen, waterfietsen en kanovaren. Op verschillende plekken is het mogelijk om kano’s en boten te huren en daarmee de stad vanaf het water te verkennen. Met brede vaarten, nauwelijks beroepsvaart, weinig golfslag, prachtige natuur, bijzondere dieren en interessante stedenbouw langs de oevers, zijn de Almeerse wateren populair bij bewoners, toeristen en natuurlijk bij roeiers, watersporters en sportvissers.

Fotocredit: VidiPhoto

Deel dit bericht