Promaq: van de kleinste tuin tot het grootste plein

Van het grondwerk tot het laatste steentje. En van de kleinste tuin of binnenplaats tot het grootste stadsplein. Promaq levert totaaloplossingen in bestrating en voegen. Als hovenier kun je losse producten afnemen of de hele totaaloplossing uitbesteden. Geert Corporaal van Promaq vertelt er in DeTuinMarkt alles over.

Tekst: Lisa Mooijman

Promaq biedt een breed assortiment voegmortels, onderbouwoplossingen en producten voor reparatie van asfalt. In de tuinbranche zijn de nieuwe voegmortels erg in trek. “Eén van de vervelendste klussen is het verwijderen van onkruid en mos tussen de bestrating”, zegt Geert. “Zeker sinds de strengere regels op chemische bestrijdingsmiddelen. Daar bieden wij de perfecte oplossing voor. Onze voegmortels kun je zowel op bestaande als nieuwe bestrating toepassen. Onze producten zijn milieuvriendelijk en zorgen voor waterdoorlatende voegen. Ze worden bijna net zo hard als de bestrating zelf, waardoor onkruid tot het verleden behoort. Onze producten zijn ook vorst- en strooizoutbestendig. We adviseren elke klant, particulier of zakelijk, wat de beste oplossing is. Daarna kun je het ofwel zelf doen, of aan ons uitbesteden.”

De projecten van het bedrijf verschillen dan ook qua type voegmortel en omvang: van grote projecten in openbare parken en pleinen in opdracht van gemeenten of aannemers, tot kleinere projecten in tuinen van particulieren. Volgens Geert is de toegevoegde waarde van Promaq de persoonlijke benadering. “Wij luisteren naar onze klanten en adviseren op basis van wat ze nodig hebben. Elke tuin, elk terras en elke binnenplaats is uniek.” Die tuin, het terras of de oprit wordt steeds belangrijker. “En dat is niet vreemd, want het zijn natuurlijk dé visitekaartjes van je woning of bedrijf. De verzorging zegt ook iets over jou of jouw bedrijf. Nieuw voegwerk geeft een snelle en totale make-over. Die trend speelde helemaal toen de coronacrisis op zijn hoogtepunt was. Men ging nog meer inzien hoe waardevol een mooi verzorgde tuin of entree is.”

Naast het huidige assortiment breidt Promaq nu uit naar totaaloplossingen, vertelt Geert. “We verzorgen nu ook de onderbouw en bieden daarom ook geocells, geotextielen en geogrids. Een goede basis is essentieel voor goed voegwerk. Of je nu professional of particulier bent, Promaq voegt zich volledig naar de behoeften van de klant.”•

promaq.nl

Deel dit bericht