STIHL bouwt nieuwe productievestiging voor elektrische en accuproducten in Roemenië

De STIHL groep breidt zijn internationale productienetwerk uit. STIHL investeert de komende jaren ongeveer 125 miljoen euro in een nieuwe productievestiging voor elektrische en accuproducten in Oradea, Roemenië. Op die manier verhoogt het familiebedrijf niet alleen zijn productiecapaciteit, maar verstevigt het ook zijn flexibiliteit en veerkracht in de leveringsketen. Martin Schwarz, directeur productie en materiaalbeheer, benadrukt: ‘Voor STIHL is de accumarkt op dit moment de snelst groeiende markt. ​ We houden er rekening mee dat de vraag de volgende jaren nog exponentieel zal groeien en dat onze fabriek in Tirol, die vandaag een groot deel van het aanbod accuproducten produceert, binnenkort op zijn ruimtelijke capaciteitsgrenzen zal botsen. Met de nieuwe vestiging in Roemenië versterken wij ons wereldwijde productienetwerk, zodat we ook in de toekomst de bevoorrading van onze klanten kunnen garanderen.’ De pas opgerichte handelsmaatschappij ANDREAS STIHL Power Tools S.R.L. is vermoedelijk midden 2024 operationeel en creëert op termijn ongeveer 500 nieuwe werkplaatsen in Oradea.

Marktgerichtheid en goede infrastructuur

De nieuwe vestiging is gelegen in het industriegebied ‘Eurobusiness I Industrial Park’ in Oradea en beslaat een oppervlakte van ongeveer 147.000 vierkante meter. Op 22 juni 2022 ondertekenden STIHL, de stad Oradea en het Roemeense marketingbureau ADLO Sa. het contract. Die laatste beheert het industriepark voor de stad. Martin Schwarz: ‘STIHL verkoopt een groot gedeelte van de accuproducten in de Europese ruimte. De stad Oradea heeft ons niet alleen overtuigd met zijn optimale verbinding met markten die voor ons belangrijk zijn, maar ook met zijn grondig uitgebouwde infrastructuur en de goede economische randvoorwaarden.’ Florin Birta, burgemeester van de stad Oradea, is blij met de beslissing van de onderneming: ‘Deze vestiging van STIHL betekent een strategische investering voor Oradea.’

Hypermoderne nieuwbouw als investering in de toekomst

De nieuwe STIHL fabriek in Roemenië wordt als moderne vestiging volgens de Lean Production-principes ontworpen. Bovendien moet de productie in hoge mate gedigitaliseerd worden. Behalve de productiehallen zal de vestiging ook kantoren, een kantine en sociale ruimten voor de medewerkers bevatten. STIHL houdt bij de nieuwbouw bovendien de klimaatdoelen en de verbetering van het CO2-evenwicht voor ogen en zet in op een duurzame constructie en een energie-efficiënte productie.

Internationale productie als succesfactor

De STIHL groep produceert al meer dan 40 jaar binnen een internationaal productienetwerk. Vandaag heeft de onderneming productievestigingen in zeven landen: Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, de VS, Brazilië, China en de Filippijnen. Om de typische topkwaliteit van STIHL te garanderen, onafhankelijk van het land waar de onderdelen en producten geproduceerd worden, gelden op elke vestiging dezelfde hoge kwaliteitsnormen. Door dat productienetwerk kan STIHL marktgericht produceren, flexibel reageren en inspelen op schommelingen, bijvoorbeeld in leveringsketens. Op dit moment wordt een groot aantal STIHL accuproducten geproduceerd bij STIHL Tirol. Andere productievestigingen bevinden zich in de VS en China. Daarnaast produceert STIHL eigen accupacks, met name voor professionele toepassingen, in het moederhuis in Waiblingen, in Duitsland, en in Virginia Beach in de VS.

Meer weten over het bedrijf

Deel dit bericht