STIHL neemt specialist in tuinmachines Mogatec over

Het familiebedrijf STIHL heeft een belang van 75,1 procent verworven in Mogatec GmbH, specialist in moderne tuinmachines. Daarmee wordt STIHL de meerderheidsaandeelhouder van deze Saksische onderneming die in het Duitse Drebach is gevestigd. De komende jaren wil STIHL geleidelijk de resterende aandelen van Mogatec verwerven. Deze stap is het resultaat van een jarenlange nauwe relatie tussen de twee ondernemingen, die samenwerken aan de ontwikkeling en de productie van verschillende gereedschappen en machines op bestelling.

Nikolas Stihl, voorzitter van de adviesraad en de raad van bestuur van STIHL, legt uit: “Na bijna 30 jaar samenwerking maakt Mogatec eindelijk officieel deel uit van ons familiebedrijf. Daar zijn we bijzonder blij om. Door een ervaren specialist als Mogatec aan zijn zijde te hebben kan STIHL, fabrikant van tuingereedschap en -machines, zijn ontwikkelings- en productiecompetenties verder uitbreiden, vooral op de groeiende accumarkt.” Martin Schwarz, hoofd productie en materialen van STIHL, voegt daaraan toe: “Dat de medewerkers van Mogatec nu bij de STIHL familie horen, is de logische volgende stap in onze nauwe samenwerking. Deze stap versterkt het internationale pro-ductienetwerk van STIHL en levert een essentiële bijdrage aan onze verdere groei, vooral in de regio Saksen. Ik ben enorm blij dat STIHL en Mogatec hun gezamenlijke reis voortzetten.” Erik Jachmann, aandeelhouder van Mogatec: “De jarenlange band tussen onze twee ondernemingen schept veel vertrouwen. Als wereldwijde marktleider en familiebedrijf belichaamt STIHL waarden die perfect aansluiten bij de onze. Dankzij deze fusie is Mogatec ideaal gepositioneerd voor de toekomst.”

Versterking van de vestiging in Drebach (Saksen)

De twee bedrijfsleiders van Mogatec, Tobias Wetzel en Alexander Gränitz, vervolgen: “Voor Mogatec is deze integratie in de STIHL Groep het begin van een nieuw hoofdstuk in onze geschiedenis – een succesverhaal dat al meer dan 30 jaar duurt. Met een wereldspeler als STIHL aan onze zijde kunnen we onze vestiging in Drebach duurzaam versterken.” Het familiebedrijf STIHL is van plan om Mogatec als operationeel onafhankelijk bedrijf te laten voortbestaan. Tobias Wetzel en Alexander Gränitz zullen de Saksische onderneming dus gezamenlijk blijven leiden.

Mogatec GmbH, gespecialiseerd in moderne tuinmachines, werd in 1992 opgericht. Het bedrijf begon met slechts 15 medewerkers. Vandaag werken in het hoofdkantoor van het bedrijf in Drebach, Saksen, ongeveer 430 mensen aan de vervaardiging van onderdelen die worden gebruikt bij de productie van aandrijfmechanismen, koppelings- en snijsystemen, elektrisch tuingereedschap en accutuinmachines. In 2021 behaalde Mogatec een omzet van bijna 100 miljoen euro.

Deel dit bericht