Succesvolle eerste deelname van Oke Decorations aan Trendz

In de Evenementenhal in Gorinchem stonden 28, 29 en 30 augustus in het teken van Trendz. Groothandel OKE Decorations nam voor het eerst deel aan de vakbeurs, maar zeker niet voor het laatst. Bedrijfsleider Arjen Vanleuven is tevreden over het verloop van de beursdagen en vertelt DeTuinMarkt over zijn ervaringen.

Tekst: Michelle van der Harst

“We kregen veel complimenten over onze decoratie, dat we een van de mooiere standen waren op de beurs”, vertelt Arjen. “Ook zijn mensen verbaasd over de hoeveelheid artikelen die wij aanbieden. Bovendien trekt de Europese kwaliteit aan. Doordat de prijzen vanuit China de hoogte zijn ingegaan, merken wij dat we goed zitten qua prijs – zeker voor deze kwaliteit. De designs vindt men eveneens mooier.

Het zijn geen platte kopieën, maar originele ontwerpen.” Tijdens Trendz liet dan ook een flink aantal geïnteresseerde winkels hun gegevens achter: zo’n 110 in totaal. Het mag wel gezegd dat de Nederlandse marktuitbreiding die OKE Decorations voor ogen had met Trendz, van start is gegaan. Maar dat is ook te danken aan de nieuwe agenten in Noord-Nederland die al hun eerste orders hebben geschreven. “We hebben dus echt wel een goed oog op het verloop”, aldus Vanleuven. Wat helpt, is dat “ook met de crisis, onze klanten nog duidelijk in de producten geloven.

De aankopen zijn niet verminderd. Integendeel, ik heb zelfs de indruk dat de hoeveelheid bij bestaande klanten hoger is geworden.” Meegenomen naar de beurs had OKE Italiaanse terracotta potten, Tsjechisch houtwerk en Duitse ijzeren items, evenals de kerstcollectie. “Veel van ons houtwerk was populair”, merkt Arjen op. “De houten silhouetten en windlichten gecombineerd met ijzer vielen in de smaak.” De zaakvoerder geeft toe dat het voor de terracotta potten eigenlijk wat te vroeg was. “Ik schat dat de verkoop daarvan weer in januari begint.” In die maand is de groothandel ook zeker weer te vinden op de Trendz-vakbeurs, met de zomercollectie.

Hoewel Arjen tamelijk goed was voorbereid voor deze augustus-editie, gaat hij volgend jaar misschien nog wat meer werken met QR-codes, zodat prospects eenvoudig hun gegevens kunnen achterlaten. Op dezelfde maandag en dinsdag als Trendz, hield OKE thuis in het Belgische Ronse Opendeurdagen. “We ontvingen vooral klanten die verder weg zaten van Gorinchem, maar ook wat mensen die op Trendz waren. Ook deze dagen verliepen positief. Eigenlijk hebben we dus op twee vlakken goede contacten opgedaan en goed gewerkt”, besluit Vanleuven.

http://okebelgium.be

Deel dit bericht