Uitstekend snoeivermogen

De nieuwe HSA 100 accuheggenschaar van STIHL

Snoeien of trimmen: met de nieuwe HSA 100 accuheggenschaar van STIHL brengen tuiniers, landschapsbeheerders en conciërges hagen en sierstruiken weer snel, zuiver en stil in vorm.

Deze machine wordt aangedreven door een krachtige EC-motor met hoog koppel en is geknipt voor het onderhoud van grote en meerjarige hagen. Door zijn stille werking zonder uitstoot kan je de hele dag met de HSA 100 werken zonder gehoorbescherming, ook in geluidsgevoelige omgevingen. Dankzij zijn 60 centimeter lange, dubbelzijdig geslepen messen met grote tandafstand schiet het werk goed op. Bovendien liggen de vibratiewaarden door het antivibratiesysteem 70 procent lager dan bij zijn voorganger voor een nog groter werkcomfort.

De HSA 100 wordt bediend via een draaibare multifunctionele greep om zijdelings en in de hoogte krachtbesparend te werken. De nieuwe accuheggenschaar pakt ook uit met een hoog zaagvermogen om zelfs dikkere takken moeiteloos te snoeien. En raken de messen toch geblokkeerd in een dikke tak, dan draaien ze zichzelf weer vrij dankzij de automatisch, omkerende draairichting. De heggenschaar haalt zijn energie uit een lithium-ion-accu van 36V uit het STIHL AP accusysteem. Die wordt in de geïntegreerde accuschacht geplaatst, en deze kan ook bij regen en vochtig weer (IPX4) gebruikt worden.

Overzicht van de details:

•Krachtig en betrouwbaar

De HSA 100 accuheggenschaar van STIHL is de machine bij uitstek voor het efficiënte onderhoud van grote en meerjarige hagen. Aangedreven door een borstelloze, elektronisch aangestuurde elektrische motor (EC) verzekert hij dankzij zijn hoog koppel ook bij wisselende belasting een constante, hoge slagfrequentie. Kortom, lange levensduur en hoge betrouwbaarheid gegarandeerd!

•Snel en zuiver

Met zijn dubbelzijdig geslepen messen van 60 centimeter levert de STIHL HSA 100 een zuiver zaagbeeld en schiet het werk goed op. Dankzij de krachtige motor en de grote tandafstand tussen de messen (34 millimeter) zaagt hij ook dikkere takken door. En als de messen toch geblokkeerd raken door een te dikke tak, dan draaien ze zichzelf weer vrij doordat de EC-motor automatisch van draairichting wisselt. Bij werken dicht tegen de grond of tegen muren beschermt de zwaardbeschermer de punten van de messen tegen slijtage.

•Ergonomisch en stil

De nieuwe accuheggenschaar overtuigt ook met zijn werkcomfort en uitrusting. Via zijn multifunctionele greep kan de HSA 100 intuïtief bediend worden en is hij in elke positie perfect in balans. Bijzonder praktisch: voor een optimale ergonomie kan de greep gedraaid worden om ook bij zijdelings en hoog snoeiwerk krachtbesparend te werken. Tegelijk verlaagt het antivibratiesysteem de geluid- en trillingswaarden: die liggen tot wel 70 procent lager dan de waarden van zijn voorganger HSA 86. Bovendien kunnen de geluidsemissies zodanig verlaagd worden dat er geen gehoorbescherming nodig is, zelfs niet als er de hele dag met het toestel gewerkt wordt. Daardoor is hij uitstekend geschikt voor gebruik in geluidsgevoelige omgevingen, zoals in de buurt van scholen, ziekenhuizen of in woonwijken.

•Veelzijdig accumodulesysteem

De heggenschaar haalt zijn energie uit een lithium-ion-accu van 36V uit het STIHL AP accusysteem. Dit systeem is speciaal afgestemd op de behoeften van professionele gebruikers en kan volgens IPX4-certificatie ook gebruikt worden bij regen en vochtig weer. Het accusysteem omvat meer dan 30 toestellen voor verschillende toepassingen. Daarnaast zijn er de accupacks en ruggedragen accu’s met een uiteenlopend energie-inhoud en diverse laders. Alle accu’s van het systeem zijn compatibel met de HSA 100. Wij bevelen de AP 200 accu aan, die in de accuschacht van de behuizing wordt geplaatst.

•Alles in één oogopslag

De STIHL HSA 100 is heel gemakkelijk te integreren met de STIHL Smart Connector in de cloudgebaseerde systeemoplossing STIHL connected. Daardoor kunnen professionele gebruikers hun machinepark digitaal beheren en krijgen ze een gedetailleerd overzicht van alle machinegegevens, zoals looptijd en leeftijd of over geplande onderhoudsmomenten en de onderhoudsgeschiedenis.

Met zijn dubbelzijdig geslepen messen van 60 centimeter garandeert de nieuwe STIHL HSA 100 een vlotte en zuivere snoeibeurt
De borstelloze, elektronische aangestuurde EC-motor van de STIHL HSA 100 haalt een constant hoge slagfrequentie. De accuheggenschaar is bovendien zo stil dat er geen gehoorbescherming nodig is, zelfs als je er de hele dag mee werkt. Dat maakt deze machine ook uitstekend geschikt voor geluidsgevoelige omgevingen.
Dankzij de draaibare multifunctionele greep kan je de STIHL HSA 100 ook bij zijdelings en in de hoogte snoeien krachtbesparend gebruiken.

Meer weten over het bedrijf

Deel dit bericht