Van der Basch Trading: gespecialiseerd in bijzonderheden

De hond is van oudsher de beste vriend van de mens. En vrienden willen altijd het beste voor elkaar. Daarom heeft Van der Basch Trading zich gespecialiseerd in het beste wat er voor honden te vinden is. DeTuinMarkt sprak met Jolanda van der Basch over innovatieve artikelen voor honden en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van voeders.

Tekst: Erik van der Does de Bye

Jolanda is een groot liefhebster van bearded collies. Dit Schotse hondenras heeft niet alleen onder de kin, maar ook aan de pootjes veel haar. Het schoonmaken van de pootjes is daardoor niet altijd even eenvoudig. Zij ging op zoek naar een tool om dit te vereenvoudigen en vond op internet de paw plunger, die echter alleen in de Verenigde Staten te verkrijgen was. Na contact met de uitvinder hiervan, startte Jolanda een eigen bedrijf: Van der Basch Trading.

Gaten in de markt
Het gat in de markt van dit hulpmiddel bleek in het Verenigd Koninkrijk te liggen. “Honden hebben in Angelsaksische landen een andere status dan bij ons”, legt Jolanda uit. “In Amerika spreekt men binnen twee minuten langdurig over honden.” Toch groeide haar onderneming uit tot een succesvolle onderneming voor innovatieve, bijzondere dierbenodigdheden. Inmiddels weten ook veel Nederlandse ondernemers haar te vinden. “In Amerika is men net iets verder met vernieuwende artikelen”, vertelt Jolanda. “Neem bijvoorbeeld de muffin’s halo, een artikel dat blinde honden helpt te voorkomen steeds letterlijk de neus te stoten. Een ander voorbeeld is een drinkbak met steriliserende zilverionen, die een onfrisse aanslag op het bakje voorkomen.” Ook veganistisch hondenvoer is in opkomst. “Het is een fabeltje dat een hond uitsluitend vlees nodig heeft. Een hond kan heel goed zonder vlees de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen.”

Jolanda heeft in oktober met een stand op de Dibevo-Vakbeurs gestaan. “Dit was een zeer positieve ervaring. Ik heb veel enthousiaste mensen gesproken, die zoeken naar vernieuwing op het gebied van honden.”

Deel dit bericht