Verzorging en bestrijden met Bio Services International

Een mooie tuin geeft een fijn gevoel, van rust en harmonie. Liefst met veel groenen een mooie vijver, wie wil dat niet. Veel mensen zien op tegen het onderhoud. Gelukkig zijn hiervoor verschillende verzorgings- en bestrijdingsproducten op de markt. Bio Services International (kortweg BSI) brengt een breed assortiment duurzame producten op de markt met oog voor natuur en milieu. Het bedrijf is een belangrijke speler op het gebied van meststoffen, plantverzorging, ziektebestrijding, afweer en bestrijding van insecten, huisdierenverzorging en terras-, vijver- en zwembadonderhoud.

Tekst: Harrie Linssen

Geschiedenis
BSI werd opgericht in 1995 als Belgisch bedrijf. Ondertussen is BSI een vaste waarde in het huis- en tuinsegment met een sterk verkoopnetwerk in de Benelux en Frankrijk (ook online). Het ambitieuze bedrijf investeerde recent in gloednieuwe productielijnen waarmee zowel de productiecapaciteit als de flexibiliteit sterk opgedreven worden. BSI is daarmee klaar voor verdere groei in de toekomst.

Innovatief
BSI heeft een afdeling research & development die voortdurend werkt aan nieuwe producten en de vernieuwing van bestaande oplossingen. Daarbij wordt gestreefd naar een optimale balans tussen een perfecte werking, de zorg voor het milieu en het voldoen aan de strenge regelgeving. Daarmee koopt een consument altijd een kwalitatief en betrouwbaar BSI-product. Het bedrijf zoekt ook steeds naar verdere uitbreiding van het assortiment, zowel binnen bestaande productlijnen als bij de ontwikkeling van nieuwe productgroepen. Vernieuwing is de rode draad doorheen BSI.


BSI Vijverproducten
Eén categorie topproducten van BSI zijn de vijverproducten. Omdat een vijver pas op z’n mooist is als men kan genieten van de vissen die er in rondzwemmen, is het belangrijk om het water helder te houden. BSI heeft de juiste producten die ervoor zorgen dat het water niet meer groen of troebel wordt. In de juiste gebruiksdosis is er geen enkel gevaar voor vissen en waterplanten. Uiteraard is het slim om de oorzaken van troebel vijverwater zoveel mogelijk te beperken. Overmatige visbezetting, te weinig of onjuiste vijverplanten, de invloed van zeer warm weer of de aanwezigheid van te veel afvalstoffen zoals bladeren en dode planten zorgen voor troebel water. Hierdoor stapelen schadelijke stoffen zoals nitriet en ammoniak zich op. Dit stimuleert de groei van algen, met name zweefalgen, die de normale fauna en flora van de vijver verstoren met als resultaat dat het water troebel en groen wordt. Wanneer maatregelen zoals voldoende zuurstofplanten, de keuze voor de juiste vijvervissen en/of het tijdig verwijderen van grote draadalgen niet afdoende zijn, wordt het tijd om de producten van BSI in te zetten.

Klarvital
Voor een biologisch preventieve werking heeft BSI het middel Klarvital in het assortiment. Klarvital is een biologische formule op basis van natuurlijke bacteriën die organische verontreinigingen afbreken. Het middel gaat de groei van algen tegen en voorkomt zo de vorming van slib en de onaangename geur van stilstaand water.

BSI Aqua Power
Bij vergevorderde verontreiniging kan zeer homogeen microgranulaat BSI Aqua Power worden toegevoegd. Het is een ongeëvenaard krachtig en snelwerkend product tegen algen dat speciaal is ontwikkeld om vijverwater dat door algen is aangetast snel helder te maken. Het verhoogt het zuurstofgehalte, waardoor de opgestapelde afvalstoffen afgebroken worden en het biologisch evenwicht wordt hersteld.

Aqua Clear
Voor blijvend helder water is BSI Aqua Clear uitermate geschikt doordat fosfaten, het ‘voedsel’ voor algengroei, met dit product worden gebonden en omgezet. Het water wordt uitgevlokt, vuil slaat neer op de bodem en pH-schommelingen worden gebufferd. Met name geschikt om na een behandeling met BSI Aqua Power het water helder te houden.

Professioneel netwerk
Omdat BSI kwaliteitsproducten ontwikkelt en op de markt brengt, is het een gerespecteerde partner van de gespecialiseerde groenretail en van de professionele markt. Een fijnmazig netwerk van gerenommeerde tuincentra en doe-het-zelfzaken vormt de kern van het klantenbestand. Daarbij verzorgt BSI krachtige tools op de winkelvloer met duidelijke verpakkingen, aantrekkelijke displays, sterke ‘in-store’-communicatie, folders en brochures.•

https://www.bsi-products.com

Deel dit bericht