Welkom bij Long Life, oftewel LOFE

Wanneer u voor uw tuincentrum leuke planten zoekt voor klanten die geen groene vingers hebben, houd dan zeker rekening met de even fraaie als onderhoudsvriendelijke planten van LOFE. Dit is een merk van het bedrijf Anaiah Holland dat in Moerkapelle is gevestigd. Wat er zo bijzonder is aan de planten van LOFE? Dat leest u in dit artikel.

Tekst: Sander de Goede

Oorsprong
Het merk LOFE is in 2017 tot stand gekomen door toedoen van Piet-Jan en Jacqueline Reijm, de eigenaren van Anaiah Holland. Destijds waren zij in Costa Rica, waar zij het idee kregen om Dracaena-planten op water in een flesje te laten groeien. Niet lang daarna bleek dat deze planten op deze manier uitstekend groeien en dat het ook nog eens prachtig oogt. Piet-Jan en Jacqueline besloten toen deze handelswijze ook te gaan toepassen op andere planten. Uiteindelijk bleek dit concept aan de basis te staan van het succesvolle merk LOFE zoals we dat nu kennen.

Meer over het concept en het assortiment
In de kern gaat het bij LOFE om planten die men op water laat groeien. Dit is een teeltmethode die ook wel hydroponie wordt genoemd. De planten vormen hun wortels dan ook zelf in het water. Het gaat hier bovendien om planten die zelf in staat zijn het water schoon te houden en de omgevingslucht te zuiveren. Mede daardoor kunnen deze planten ontzettend lang meegaan. De klant hoeft daar slechts sporadisch het water voor bij te vullen, tot de wortels in het water staan. Natuurlijke planten die nóg onderhoudsvriendelijker zijn bestaan nagenoeg niet. Als we het assortiment goed bestuderen, dan vormen de verschillende soorten verkrijgbare planten daar uiteraard het belangrijkste onderdeel van. Bij LOFE is het evenwel gebruikelijk dat deze planten inclusief bijbehoren de accessoires worden aangeboden. Dit merk onderscheidt zich met zijn aanbod aan mooie vazen in allerlei stijlen. De doorgaans houten vaashouders maken het aanzicht nog aantrekkelijker. Daarnaast heeft LOFE diverse cadeauartikelen en -pakketten, zoals chocoladerepen met tekst en verlichte houders.

Plannen voor de toekomst
Anaiah Holland is van plan om het merk LOFE de komende jaren verder te ontwikkelen. De belangrijkste speerpunten van de plannen voor de nabije toekomst bestaan uit het uitbreiden van het assortiment. Hierbij zal met name aandacht worden besteed aan de flesjes en fleshouders. Men wil het aanbod van deze accessoires laten doorgroeien, zodat liefhebbers van iedere denkbare interieurstijl terecht kunnen bij de planten en accessoires van LOFE. •

www.lofe.nl

Deel dit bericht