Eerste Ambachtelijke Plantenmarkt: een unieke samenwerking tussen Landgoed De Wiersse en Gardeners’ World

De herfst staat steeds vaker in de schijnwerpers als het ideale plantseizoen, en de vraag naar onbespoten, robuust en bijzonder plantgoed stijgt aanzienlijk. Daarom slaan Landgoed De Wiersse en Gardeners’ World de handen ineen om de allereerste ‘Ambachtelijke Plantenmarkt‘ te organiseren. Dit bijzondere evenement, gehouden op het prachtige landgoed De Wiersse in Vorden, Gelderland, staat volledig in het teken van duurzaam plantgoed, gepassioneerde kwekers en het belang van tuinen en tuinieren voor een klimaatbestendige toekomst.

Op deze dag kunnen tuiniers zich verheugen op een uitgebreid aanbod dat elke plantenliefhebber zal aanspreken. Van biologische rozen tot onbespoten vaste planten, van pootgoed tot biologische zaden, van inheems plantgoed tot ambachtelijk gekweekte (fruit)bomen en pluktuinplanten – alles is aanwezig om de groene harten van tuinliefhebbers sneller te laten kloppen.

Naast het uitgebreide assortiment biedt de ‘Ambachtelijke Plantenmarkt’ ook boeiende lezingen van de kwekers, specialisten in hun vakgebied. Deze lezingen behandelen onder andere bijzondere kweekmethoden en unieke plantengroepen die extra aandacht verdienen. In het koetshuis van Landgoed De Wiersse kunnen bezoekers genieten van koffie, thee en huisgemaakte Engelse cake, terwijl lichte maaltijden ook beschikbaar zijn voor degenen die wat meer willen.

De toegangsprijs voor de Ambachtelijke Plantenmarkt komt overeen met de normale toegangsprijs voor de tuinen, waar bezoekers ook de gelegenheid hebben om rond te dwalen en de prachtige tuinen te bewonderen. Bovendien krijgen liefhebbers van Gardeners’ World Magazine €5,- korting op de toegangsprijs wanneer ze het oktobernummer tonen. Meer informatie over de markt is te vinden op www.gardenersworldmagazine.nl/plantenmarkt.

Met de nadruk op duurzaamheid, hoogwaardig plantgoed en de kennis van ervaren kwekers, biedt de Ambachtelijke Plantenmarkt een uitgelezen kans om de herfst op een groene en bloeiende manier te omarmen.

Evenementdetails:

  • Wat: Ambachtelijke Plantenmarkt
  • Waar: Landgoed De Wiersse, Vorden, Gelderland
  • Wanneer: Zondag 1 oktober, 10.00 – 17.00

Kaartverkoop: www.gardenersworldmagazine.nl/plantenmarkt

Deel dit bericht