Agapanthus praecox ‘HPP4087’ (AMOURETTE SUPERB WHITE) bekroond met eerste Green Retail Award voor Beste Nieuwigheid

Agapanthus praecox ‘HPP4087’ (AMOURETTE SUPERB WHITE) heeft de Green Retail Award voor Beste Nieuwigheid PLANTARIUM|GROEN-Direkt ontvangen. De plant is ingezonden door Highland Potplants, uit ’s-Gravenzande. De award werd uitgereikt op de Zomerdagen van GROEN-Direkt.

Agapanthus praecox ‘HPP4087’ (AMOURETTE SUPERB WHITE) heeft een frisse witte kleur en is bijzonder rijkbloeiend met veel bloemstelen en veel bloemen per bloeiwijze. De plant is doorbloeiend; er worden steeds nieuwe stelen gevormd. De KVBC jury was zeer te spreken over de goede presentatie waarin kleine, maar zeer rijkbloeiende planten in tuincentrumkwaliteit worden getoond.

Green Retail Awards

Voorafgaand aan de prijsuitreiking maakten beursdirecteur Linda Hoogendoorn-Veelenturf en beursmanager Marjolein Wieckardt de nieuwe overkoepelende naam van de keuringen bekend: de Green Retail Awards.

Met de Green Retail Awards biedt PLANTARIUM|GROEN-Direkt ondernemers een podium om vernieuwingen voor het voetlicht te brengen. Er zijn drie categorieën waarvoor de Green Retail Award wordt uitgereikt: de Beste Nieuwigheid, de Beste Marktinnovatie en de Bezoekersfavoriet.

“Noviteiten en vernieuwing zijn voor de sector heel belangrijk. Als beursorganisatie vinden we het belangrijk om deze ontwikkelingen te stimuleren. Met de Green Retail Awards kunnen we de keuringen verder laten groeien naar een internationaal erkende verkiezing waarbij we de Beste Marktinnovatie als speerpunt neer willen zetten”, aldus Marjolein.

Linda Hoogendoorn-Veelenturf geeft aan dat de Beste Marktinnovatie een waardevolle prijs is waar met name inkopers van tuincentra en retail belangstelling voor hebben. “De jury bestaat uit planteninkopers uit binnen- en buitenland die kijken naar de verkoopbaarheid van het product. Belangrijke criteria naast productkwaliteit en beschikbaarheid zijn o.a. duurzaamheid, vernieuwend, inspelend op een actuele marktbehoefte en doelgroepgedachte. Bovendien werken we samen met een tuincentrum- of retailorganisatie die onderdeel is van de jury maar daarnaast ook de winnaar in hun winkels een podium geeft om onder de aandacht van de consument te worden gebracht. Dit jaar is dat Intratuin, maar ieder jaar zal dit door een andere internationale retailorganisatie worden ingevuld.”

Twaalf planten gekeurd

Voor deze eerste zomereditie van de keuring voor Beste Nieuwigheid van PLANTARIUM|GROEN-Direkt waren vijftien planten aangemeld. Uiteindelijk zijn er twaalf planten gekeurd. Naast de gouden medaille voor de Beste Nieuwigheid bekroonde de jury drie planten met een zilveren en drie planten met een bronzen medaille. De jurering van de nieuwigheden in de categorie Beste Nieuwigheid wordt gedaan door deskundige keuringscommissies van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC).

Over PLANTARIUM|GROEN-Direkt De najaarseditie van PLANTARIUM|GROEN-Direkt vindt plaats op 23 en 24 augustus 2023 en is geopend van 7 tot 17 uur (op donderdag tot 16:00 uur). De beurs vindt plaats op en rond de GROEN-Direkt hal samen met de najaarsbeurs van GROEN-Direkt op het International Trade Centre in Hazerswoude/Boskoop. Kijk voor meer informatie op de website https://plantariumgroendirekt.nl/. De beurs is uitsluitend toegankelijk voor vakbezoek en na voorregistratie via de website.

Deel dit bericht