GARDENA beloond met Plastics Recycling Award Europe 2023

De nieuwe productlijn EcoLine van GARDENA heeft de Plastics Recycling Award Europe gewonnen in de productcategorie ‘Huishoudelijk en vrijetijd’. De vakjury concludeerde: “Dit hoogwaardige tuingereedschap van gerecyclede materialen geeft duurzaamheid in de tuin een nieuwe betekenis.” In totaal zijn er zeven categoriewinnaars die de vooruitgang illustreren in het circulaire gebruik van kunststoffen in nieuwe producten. De prijzen zijn eerder deze maand uitgereikt op de Plastics Recycling Show Europe in Amsterdam, een beurs en conferentie gericht op iedereen die betrokken is bij duurzaam (her)gebruik van kunststoffen.

Niko Huysegoms, managing director GARDENA Benelux: “In 2022 hebben we na veel inspanningen en jarenlang onderzoek en ontwikkeling EcoLine geïntroduceerd. Het assortiment bestaat uit waterproducten en handgereedschappen en wordt volledig in Europa geproduceerd. De kunststof elementen van de EcoLine producten bevatten minimaal 65% gerecycled materiaal, sommige sproeistukken zelfs meer dan 90%. Uniek is dat GARDENA met EcoLine geen enkele concessie doet op gebied van kwaliteit en gebruiksgemak. Sterker nog: op bijvoorbeeld de EcoLine tuinslang geven we maar liefst 30 jaar garantie!”

Het EcoLine assortiment bestaat uit een tuinschepje, onkruidsteker, snoeischaar, voegenkrabber, tuinslang, broes, zwenksproeier, tuinspuit met aansluitstukken. In 2022 ontving GARDENA de Duitse duurzaamheidsprijs voor design en de onderscheiding van de deelstaat Baden-Württemberg als positief voorbeeld van hulpbronnenefficiëntie.

Plastic Recycling Awards Europe 2023 in de andere categorieën gingen naar Electrolux (automobiel en elektronica), Polypipe Civils (bouw- en constructie), Compo (verpakkingen), Avient Corporation (producttechnologie-innovatie) en Engel Austria (recyclingmachine-innovatie).

Deel dit bericht