Agriton

Agriton is leverancier en producent van natuurlijke producten voor de agrarische sector en huis & tuin. Onze producten zijn erop gericht om de chemische, fysische en biologische aspecten in de kringloop bodem-plant-dier-mest te verbeteren. Deze drie processen werken onafscheidelijk met elkaar samen aan een bodemvruchtbaarheid.

Kennisoverdracht, research en development staan bij Agriton hoog in het vaandel. We werken samen met diverse organisaties, bedrijven en kennisinstituten. Eén van onze pijlers is de EM®Technologie ontwikkeld door Prof. Dr. Teruo Higa uit Japan. Effectieve Micro-organismen (EM®) kunnen op vele manieren worden toegepast voor bodem, plant, mens en dier. Eén van de toepassingen is groene resten of etensresten fermenteren tot een bodemverbeteraar met EM®; ook wel Bokashi genoemd.

Bokashi is het Japanse woord voor “goed gefermenteerd organisch materiaal”. Etensresten zoals schillen, stronkjes en kliekjes, maar ook tuinresten, en mest met stro zijn organische materialen die gefermenteerd kunnen worden. Alles kan, als het maar vers is.
Met de Bokashi-keukenemmer fermenteer je je eigen keukenresten in huis. Door keukenresten te mengen met Bokashi Starter en afgesloten in de keukenemmer te bewaren, ontstaat er waardevol organisch materiaal. De Effectieve Micro-organismen aanwezig in de Bokashi Starter zorgen ervoor dat de aanwezige verse keukenresten fermenteren i.p.v. rotten. Rotting en stank krijgen in dit fermentatieproces geen schijn van kans. 
Bokashi biedt niet alleen voeding voor planten en verbetert de structuur van de bodem, maar activeert ook het bodemleven. Deze microben vestigen zich daardoor definitief in de bodem, vermeerderen zich en domineren over de aanwezige schadelijke bacteriën, schimmels en virussen. Zo creëer je een ziektewerende bodem en natuurlijke balans.

Meer weten? Bezoek onze website of neem contact met ons op.

Agriton
Molenstraat, 10-1
8391AJ
06-52007257
Socialmedia:
Categorie:

Lees hier de berichten van Agriton en blijf op de hoogte!

agriton2

Het bodemleven van Agriton

IMG_7934

Bokashi: een boost voor je bodem

Deel deze informatie