Bloemetjes buiten gezet: Almeerse horeca klaar voor terrassenfestival

Horecaondernemers in Almere zetten donderdag de bloemetjes buiten op het Belfortplein, op de dag dat ‘buurman’ wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 gedurende 6 maanden de deur voor het publiek opent. Nik Smit van Almere City Marketing: “We verwachten deze zomer een golf binnen- en buitenlandse toeristen die behalve de Floriade ook Almere gaan verkennen. Daarom zorgen we voor extra kleur en fleur op onze terrastafels.” Vrijdag wordt het Almeerse terrassenseizoen geopend met het Terrassenfestival. Tot en met 18 april worden kinderactiviteiten georganiseerd, kunnen gasten doorlopend genieten van optredens van diverse artiesten en zijn er exclusieve proeverijen van spijs en drank.

De kleurrijke planten, met de toepasselijke naam Festival Colours, zijn aangeboden door Kwekerij Wouters uit Ens in de Noordoostpolder. Margit Wouters: “Speciaal voor op de Almeerse terrastafels hebben we gekozen voor een mix van mini-petunia, Lobelia en Verbena in verschillende vrolijke kleuren. Die kunnen met gemak tot het einde van de Floriade bloeien. Wat ons betreft duurt het terrassenseizoen minstens zo lang!”

Mede door de Floriade verwacht Almere dit jaar een recordaantal toeristen. Op diverse locaties in de stad worden daarom activiteiten georganiseerd, ook voor de eigen inwoners. Kijk voor het programma op www.visitalmere.com/floriade

Fotocredit: VidiPhoto

Bloemetjes buiten gezet: Almeerse horeca klaar voor terrassenfestival
Categorie:

Lees hier de berichten van Bloemetjes buiten gezet: Almeerse horeca klaar voor terrassenfestival en blijf op de hoogte!

Geen berichten gevonden
Deel deze informatie