68 kandidaten voor de Green Retail Awards!

PLANTARIUM|GROEN-Direkt is dé beurs waar alle nieuwe introducties in de tuinplantensector geïntroduceerd worden. Maar liefst 68 productintroducties zijn bij de beursorganisatie aangemeld voor de Green Retail Awards. Ook op de monsterbeurs van GROEN-Direkt bevinden zich tussen de 5000 monsterpartijen veel nieuwe introducties.

Beursmanager Marjolein Wieckardt is zeer enthousiast over de tientallen aanmeldingen voor de Green Retail Awards. “Om de inzendingen goed tot hun recht te laten komen, worden er drie hotspots ingericht. De inzendingen voor de Bezoekersfavoriet staan direct bij de entree te shinen zodat bezoekers gelijk bij binnenkomst hun stem kunnen uitbrengen. Voor de inzendingen voor de Beste Nieuwigheid en Beste Marktinnovatie is een speciaal plein in de tweede hal ingericht. Hier wordt ook de prijsuitreiking gedaan op de eerste beursdag om 09:00 uur.

De locaties zijn te herkennen aan grote doeken die er boven hangen met het Green Retail Awards logo. De planten die meedoen aan de keuring Beste Nieuwigheid worden net zoals bij de voorgaande edities op palletblokken gepresenteerd en voor de Beste Marktinnovatie worden zuilen neergezet zodat de deelnemers hun inzending goed kunnen presenteren”, aldus Marjolein. De indeling van de beurs is goed te zien op de beursplattegrond, die is te vinden op de website.

Prachtig aanbod van nieuwigheden
PLANTARIUM|GROEN-Direkt is dus dé plaats om planten die nog niet eerder in de handel zijn gebracht te lanceren. Voor de keuring Beste Nieuwigheid zijn 38 planten aangemeld. De keurmeesters van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse culturen (KVBC) keuren deze planten.
Voor de Bezoekersfavoriet zijn 14 inzendingen gedaan. De bezoekers van de beurs brengen door middel van de groene bal hun stem uit op het in hun ogen beste product.
Voor de keuring Beste Marktinnovatie zijn 16 zeer uiteenlopende aanmeldingen binnengekomen. De jury bestaat deels uit internationale retailers: Jardiland, Plantagen en Dobbies Garden Centres. De juryleden zijn allen verantwoordelijk voor de inkoop van buitengroen. Het winnende product wordt opgenomen in het assortiment van Intratuin. “Dit is nieuw en we streven ernaar dat elk jaar een andere retailer de winnaar in het assortiment opneemt”, geeft Marjolein Wieckardt aan. Op de website staat een overzicht van alle inzendingen voor de Green Retail Awards.


Wall of Fame
Op de Wall of Fame komen tuinplanten te staan die in 2021, 2022 of 2023 op een beurs of tentoonstelling met een prijs zijn bekroond. Uiteraard staan hier ook prijswinnende planten van de vorige Najaars- en Voorjaarseditie van PLANTARIUM|GROEN-Direkt.

Naast dit alles is uiteraard de beursvloer volledig gevuld met een grote variëteit aan stands en met de Najaarsbeurs van GROEN-Direkt met 5000 monsterpartijen, een conceptplein en de voorverkoop van kerstbomen. Een aantal van de nieuwigheden is hier ook direct verkrijgbaar.
Over PLANTARIUM|GROEN-Direkt

PLANTARIUM|GROEN-Direkt vindt plaats op 23 en 24 augustus 2023 en is geopend van 7 tot 17 uur (op donderdag tot 16 uur). De beurs vindt plaats op en rond de GROEN-Direkt hal op het International Trade Centre in Hazerswoude/Boskoop. Kijk voor meer informatie op de website https://plantariumgroendirekt.nl/. De beurs is uitsluitend toegankelijk voor vakbezoek en na voorregistratie via de website. Registratie vooraf garandeert een vlotte toegang tot de beurs!

Deel dit bericht