ANIDO op 4 & 5 september 2022

De petcaresector in de Benelux en Noord-Frankrijk kijkt er enorm naar uit om elkaar eindelijk weer persoonlijk te ontmoeten tijdens de komende editie van de vakbeurs ANIDO, die uitzonderlijk dit najaar zal plaatsvinden: op 4 en 5 september 2022 in Kortrijk Xpo (B). ANIDO is meer dan louter een vakbeurs, het is ook een zeer gezellige bijeenkomst voor de hele sector met onmisbare contactuitwisselingen waar nieuwe business gestimuleerd wordt. Wie nieuwe inzichten wil verwerven, de huidige trends in de branche wil ontwaren of gewoon inspiratie wil opdoen voor op zijn/haar winkelvloer, is bij ANIDO aan het juiste adres.


Forse interesse in beursdeelname

ANIDO is de tweejaarlijkse vakbeurs voor de complete petcare-industrie in de Benelux en Noord-Frankijk. Het event verzamelt onder één dak een gespecialiseerd aanbod aan voeding- en verzorgingsproducten, accessoires en diensten voor dierenspeciaalzaken en verkooppunten met een petafdeling, zoals tuincentra, doe-het-zelfzaken, trimsalons, aquariumhandels, handels in granen en dergelijke. Dat er aan fabrikanten- en leverancierszijde veel belangstelling is voor ANIDO 2022, verwondert beursmanager Annick Pycarelle niet.
“Door COVID-19 was de organisatie van fysieke vakbeurzen de voorbije twee jaren nauwelijks mogelijk. De honger om elkaar weer persoonlijk te ontmoeten, contact te leggen met bestaande of nieuwe klanten en zaken te doen is dan ook groter dan ooit. Tevens zorgde de humaniseringstrend voor groei in de petcaremarkt. Dit alles vertaalt zich in meer exposanten en opvallend veel nieuwe bedrijven, die hun opwachting maken op ANIDO om hun nieuwigheden, producten en diensten aan de gespecialiseerde vakhandel in de Benelux en Noord-Frankrijk voor te stellen.”

Nieuwe impulsen, trends en inspiratie voor de toekomstDe bezoekers van ANIDO kunnen op de beursvloer niet alleen een brede waaier aan (nieuwe) producten en diensten waarnemen, maar tevens de recentste ontwikkelingen en tendensen in de branche detecteren. Denk hierbij onder meer aan de opkomst van vegetarische dierenvoeding, het gebruik van alternatieve eiwitbronnen zoals insecten, de versnelde groei van e-commerce, de fors toegenomen aandacht voor duurzaamheid, de terugkeer naar het lokale, de humanisering van het huisdier en de daaruit voortvloeiende gepersonaliseerde producten, accessoires en diensten … Al deze opgesomde trends en evoluties zullen op ANIDO 2022 aan bod komen via het exposantenaanbod enerzijds en de randactiviteiten anderzijds:

–        Meet the experts:  bezoekers kunnen inspiratiesessies bijwonen met zowel demo’s, getuigenissen van collega-ondernemers en sprekers over trends in de huisdierensector, duurzaamheid & shopping experience!

Zo komt Ewald Van den Auweland van de Antwerp Management School (AMS) een studie toelichten over duurzaamheid, die werd uitgevoerd in samenwerking met de internationale vakbeurs Interzoo. Hij zal eveneens enkele algemene trends in petcare bespreken. Tevens verwelkomt ANIDO Philipp Gardemin van het Duitse vakblad Pet Worldwide, die de opkomst van nieuwe, kleine, erg gespecialiseerde dierenspeciaalzaken in Duitsland belicht onder de noemer ‘What happens in Germany: a social media generation creates a new wave of pet shops for dog and cat lovers’. Tom Dujardin (Deduco) zal in zijn sessie de toekomst van in-store communication, consumer experience en het inzetten van de nieuwste technologieën in het (petcare)retaillandschap bespreken. Twee collega-ondernemers zullen u een blik achter de schermen van hun zaak gunnen: Kristof Berx van bekende dierenspeciaalzaak Zowizoo uit Kontich en Thierry Le Grelle, CEO van Tom & Co. Verder brengt Anneleen Bru van Felinova een sessie met 10 tips om gelukkige katten in je zaak te boosten. Paul De Cooman van Ani-zoo stelt zich de vraag of er nog toekomst is voor de pet sector aangezien wijzigende wetgevingen druk (zullen) veroorzaken op de activiteiten van ondernemers in de huisdierensector. Tot slot verzorgt de bekende aquascaper Filipe Oliveira een workshop. Het volledige programma vindt u terug op www.anido.be

–          New@ANIDO: deze wedstrijd bekroont de beste innovaties op de beurs, die na 1/01/2022 op de Belgische petcaremarkt verschenen zijn. Er worden awards uitgereikt in 3 categorieën (voeding, accessoires & verzorgingsproducten en natural & sustainable) aan de meest innovatieve producten op de beursvloer. Het zijn de bezoekers die op zondag zullen bepalen welke nieuwigheden tot winnaar in elke categorie worden uitgeroepen. Alle deelnemende producten worden in een apart, overzichtelijk beursgedeelte gepresenteerd.

–          Live trimdemo’s: een programma op maat van trimmers met doorlopend live groomingdemonstraties rond de nieuwe trends, zowel commerciële coupes als voor showhonden. De organisatie gebeurt in samenwerking met Kitty talks Dogs. Het programma vindt u terug op www.anido.be
Twee vakbeurzen in één klap: de maandag overlapt met de vakbeurs DIY, Pro & Garden

Een opvallende wijziging ten opzichte van de vorige edities is dat ANIDO op maandag 5 september 2022 overlapt met de vakbeurs DIY, Pro & Garden, het tweejaarlijks vakevent voor de doe-het-zelfzaken, de vakhandel en de tuincentra. De specifieke overlappende bezoekersprofielen van beiden beurzen, namelijk de doe-het-zelfzaken, de hypermarkten en de tuincentra, kunnen zich registreren voor een gratis combiticket, zodat ze beide vakbeurzen op dezelfde dag kunnen bezoeken. Let wel, op maandag is ANIDO open van 9u tot 18u terwijl DIY, Pro & Garden open is van 11u tot 21u.

ANIDO krijgt een digitale tweelingANIDO 2022 profileert zich als een ‘hybride event’. Concreet betekent dit dat de ‘on-site’ fysieke beurs wordt aangevuld met een onlineplatform: ANIDO DIGITAL. Dit zorgt voor de toevoeging van nieuwe digitale elementen, zoals chatten, livestreams en vooral smart search-functies. Deze efficiënte tool biedt zowel exposanten als bezoekers een extra opportuniteit  om waardevolle contacten te leggen binnen de petcarecommunity, zowel kort vóór, tijdens als nà ANIDO.

Registreer je gratis bezoekDe toegang tot ANIDO is voorbehouden aan vakmensen en start-ups uit de pet care branche via gratis voorregistratie op www.anido.be. Er zijn naar goede traditie ook gratis drankjes en gebakjes voorzien in de wandelgangen voor zowel exposanten als bezoekers. Wie op de hoogte wil blijven van de allerlaatste nieuwtjes, kan ANIDO volgen via Twitter of LinkedIn.

Deel dit bericht