Beursvloer Dibevo-Vakbeurs 2023 volledig volgeboekt

Het is opnieuw een unicum in de geschiedenis van de Dibevo-Vakbeurs: vier maanden voor de start is de beursvloer volledig volgeboekt. Wat zegt dat over de huisdierenbranche in een tijd die de nodige uitdagingen met zich meebrengt en een kritische consument die de hand wat vaker op de knip houdt én steeds meer op dierenwelzijn let?

“De veranderingen die nu plaatsvinden vergen veel van het aanpassingsvermogen van alle ondernemers in de keten”, zegt Dibevo-voorzitter Gijs van den Assum. “Dat betekent zorgen voor professionaliteit en kwaliteit, en opnieuw nadenken over koop- & bestelgemak, assortiment, winkelinrichting, digitalisering, marketing en klantgerichtheid. Maar tegelijkertijd betekent dat ook: gewoon blijven doen waar je goed in bent.

Na een aantal jaren als voorzitter weet ik inmiddels dat de Dibevo-branche dat als geen ander kan. Onze sector is still going strong. We laten ons niet uit het veld slaan, maar blijven ondernemen.” Dat de branche blijft ondernemen blijkt wel uit het relatief grote aantal nieuwkomers op de beurs. Ruim een kwart van de exposanten stond niet eerder op de Dibevo-Vakbeurs.

Never change a winning concept
En wie still going strong is, komt op 8 of 9 oktober uiteraard naar de Dibevo-Vakbeurs. Het is al meer dan 80 jaar dé plek waar de volledige huisdierenbranche samenkomt en de koers uitzet voor het daaropvolgende jaar. Niet alleen een zakelijke beurs, maar vooral ook een gezellige beurs waar volop ruimte is om bij te praten en waar alle eten en drinken is inbegrepen in de toegangsprijs.

Bijzonder want geen enkele andere huisdierenvakbeurs in Europa levert zo’n fullservice-concept. Mede hierdoor verwacht Dibevo dat ook dit jaar 4.000 huisdierenprofessionals de tweejaarlijkse vakbeurs zullen bezoeken. 

Nieuw: BLIKVANGERS
Met ingang van deze vakbeurs neemt de organisatie afscheid van de Noviteitengalerij op de beursvloer. Maar natuurlijk niet zonder daar iets veel beters voor in de plaats te zetten; ha! Dat is BLIKVANGERS, een nagelnieuwe presentatie met veelbelovende producten die uitgestald staan in een groot cirkelvormig paviljoen in de entreehal. Van elke exposant staat één product in het BLIKVANGERS-paviljoen. Bezoekers kunnen tijdens de beursdagen stemmen op wat zij het beste product vinden.

De tien producten met de meeste stemmen worden vervolgens door een deskundige jury beoordeeld op de factoren innovatie, dierenwelzijn en duurzaamheid. Zij selecteren uiteindelijk het product dat het beste voldoet aan deze voorwaarden en welke exposant naar huis gaat met de ‘Best of show-award’.

De jury bestaat uit Huub Rohof, voorheen commercieel directeur bij o.a. AniDis, EcoStyle en Agri Retail; Brigitte Goossens, Beleidsmedewerker Dierinhoudelijke Expertise bij de Dierenbescherming; en Gerrit Hofstra, adjunct-secretaris wet- en regelgeving levende dieren en planten bij Dibevo.

Nieuw: de vakbeurs-app
Met een nieuwe Dibevo-Vakbeurs-app krijgen bezoekers een alles-in-één gids voor de beurs, inclusief informatie over exposanten, beursaanbiedingen en een zoomable plattegrond. Maar dat is nog niet alles. Bezoekers kunnen thuis al een lijst samenstellen van exposanten die ze willen bezoeken en – op de beurs zelf – stemmen op wat zij de beste BLIKVANGER vinden, en daarmee kans maken op mooie prijzen. De app biedt ook extra functies waarmee bezoekers onderling of met exposanten kunnen afspreken en met elkaar kunnen chatten.

Praktische info

Openingstijden
Zondag 8 oktober: 9.00 – 18.00 uur
Maandag 9 oktober: 9.00 – 18.00 uur

Locatie
De Broodfabriek, Volmerlaan 12, 2288 GD Rijswijk. Parkeren is gratis.

Entree
Een dagticket kost €27,50 en is te koop via dibevovakbeurs.nl. Dibevo-leden ontvangen een tegoed voor twee gratis toegangskaarten.

Eten en drinken
Eten en drinken is de gehele dag gratis voor exposanten en bezoekers, inclusief een klein ontbijtje (koffie/croissantje) om 8.00 uur (een uur voor de opening van de beurs)

Alleen professionals
De Dibevo-Vakbeurs is een vakbeurs voor professionals in de huisdierenbranche en daarom niet toegankelijk voor consumenten. De beurs is ook niet toegankelijk voor kinderen onder de 14 jaar en huisdieren, zoals honden. Assistentie- en blindengeleidehonden zijn natuurlijk wel welkom.

Meer informatie
Actuele informatie over de Dibevo-Vakbeurs staat op de vakbeurswebsite dibevovakbeurs.nl

Deel dit bericht