De Winkel van de toekomst op Trendz 2023

Hoe ziet de winkel van de toekomst eruit? En welk type souvenirs werken omzetverhogend? De antwoorden worden gegeven op de voorjaarseditie van vakbeurs Trendz 2023 die op 8, 9 en 10 januari wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem. Deze editie staat nog meer in het teken van het spotten van de nieuwste trends. Het event in januari is al jarenlang het traditionele startpunt voor de retail om de eigen voorjaarscollecties samen te stellen.

De populariteit van Trendz als hét inspiratie- en inkoopmoment op het gebied van home decoration & lifestyle groeit. Voor Mascha de Bruin, Head of Cluster Retail & Interior bij beursorganisator Easyfairs is dit geen verrassing. “We zien dat de consument elke keer opnieuw geinspireerd wilt worden. Het is aan de retailer om die verwachting elke keer weer waar te maken. De slimme retailer creëert als het ware een feestje voor de consument als hij of zij zijn zaak binnenstapt. Als vakbeurs Trendz leveren we daaraan een bijdrage door nieuwe producten, inspiratie en opvallende trends aan te dragen.”

Samenwerking

De Bruin vertelt samen te werken met nieuwe partijen om het beursconcept verder uit te bouwen. Om de bloemisterijen van trends te voorzien werkt Trendz samen met de VBW, Plantion, het Groothandelscentrum Plantion en Bloem & Blad. De Bruin: “Samen staan we garant voor een mooi bloemistenprogramma met vaktechnische demonstraties en inspirerende lezingen over het ondernemerschap. Natuurlijk gaan de partijen zorgen voor aankleding van de beurs die op zichzelf al nieuwe inspiratie gaat opleveren. We verwachten hoe dan ook dat Trendz door de samenwerking extra aantrekkelijk wordt voor bloemisterijen en tuincentra.”

De Bruin ziet de Winkel van de Toekomst als een extra trekker. “We werken hiervoor samen met opleider Sint Lucas, die zichzelf niet voor niets vakschool voor creatief talent noemt. We vragen jonge mensen hun winkel van de toekomst in te vullen. We zien in winkelstraten een verschraling van het winkelaanbod. Hoe zorg je ervoor dat je je als retailer onderscheidt? Dat laten we zien op Trendz in de Winkel van de Toekomst.”

Om bezoekers gericht hun weg over de beurs te laten vinden worden een aantal productgroepen geclusterd. De souvenirs zijn daarvan een voorbeeld. De Bruin: “Dit is een sector met zoveel potentie dat we het aanbod samenbrengen op een eigen plein: het Souvenir Plein. Dat doen we ook met fashion, gifts en sieraden die we op Next Level huisvesten. Daarnaast vindt er voor het eerst een trendkleurenpresentatie plaats.”

De voorjaarseditie van Trendz op 8, 9 en 10 januari 2023 bouwt voort op het succes van het najaar. Inmiddels hebben ruim 120 bedrijven hun deelname bevestigd. De beurs wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem, centraal gelegen in het midden van het land en pal aan de A15. Voor meer informatie: www.trendzvakbeurzen.nl.

Deel dit bericht