Geslaagde editie van inkoopbeurs Trendz Voorjaar 2022

GORINCHEM – De afgelopen editie van de inkoopbeurs Trendz Voorjaar op 6, 7 en 8 februari 2022 in Evenementenhal Gorinchem is succesvol verlopen, zo meldt beursorganisator Easyfairs. Trendz Voorjaar was de eerste beurs in Nederland sinds de versoepelingen van de coronamaatregelen van kracht zijn. In totaal 126 exposanten presenteerden zich aan 5.838 bezoekers, dat zijn ruim 300 bezoekers meer dan Trendz Najaar die eind augustus plaatsvond.

“Het was in veel opzichten weer een enerverende editie van Trendz”, blikt Mascha de Bruin namens Easyfairs terug. Ze vervolgt: “Het was lange tijd spannend of de beurs überhaupt door kon gaan, omdat tot een paar weken geleden beurzen en andere evenementen nog niet waren toegestaan. Daarom hadden we deze editie van Trendz Voorjaar ook verplaatst van januari naar februari, in de hoop dat we in februari de retailsector wel dit belangrijke inkoopmoment konden bieden. En die keuze heeft goed uitgepakt, waarbij we veel dank zijn verschuldigd naar onze exposanten die zich zeer flexibel en loyaal hebben opgesteld.”

De Bruin: “We kijken met een positief gevoel terug op de afgelopen drie beursdagen, waarbij we zelfs meer bezoekers mochten verwelkomen dan tijdens de vorige editie van Trendz. Dat gaf nog maar weer eens aan hoe belangrijk het is dat een beurs als Trendz door kon gaan voor de sector. Ook onze exposanten gaven aan goede zaken te hebben gedaan. We kregen veel enthousiaste reacties van zowel bezoekers als exposanten, zoals een bezoeker die eigenlijk de beurs alleen voor stationary artikelen bezocht, maar uiteindelijk veel meer dan alleen dat heeft ingekocht. Of een bezoeker die vooraf niet de intentie had om veel te gaan kopen, maar positief verrast was door het aantrekkelijke aanbod op het gebied van leuke home decoration items. En een andere bezoeker sprak haar complimenten uit dat we in deze vreemde tijden toch een beurs hebben georganiseerd, zodat ze veel goede contacten kon leggen. Dat zijn mooie en waardevolle reacties.”

Naast een goedgevulde beursvloer met 126 exposanten kon ook het inmiddels bekende sprekersprogramma op Trendz Voorjaar op veel belangstelling rekenen. Er waren op alle dagen inpakworkshops door Inpakspot, Anna Hutten van INretail presenteerde op de maandag de woontrends 2022 en op de laatste beursdag was er een creatieve workshop over winkelstyling en klantbeleving. Verder was er weer het Bloem&Bladplein waar ook de finale was van de Bloem&Blad Talent Award. Deze werd gewonnen door Johanneke de Haan (18), zij is 2e-jaars bloemstudent bij het Yuverta College in Dordrecht. Deze Talent Award is gesponsord door Van der Vijver Bloemengroothandel, MEErgroothandel, Smithers-Oasis en Chrysal. 

De volgende editie van Trendz is Trendz Najaar op zondag 28, maandag 29 en dinsdag 30 augustus 2022 in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie: www.trendzvakbeurzen.nl.

Deel dit bericht