GROEN-Direkt Voorjaarsbeurs 2023 kent positieve handelsstemming

Succesvolle lancering eigen import Mediterrane planten én doorlopend goede handel

GROEN-Direkt start het tuinseizoen 2023 met een goed gevoel door de positieve handelsstemming op de Voorjaarsbeurs. Een groot internationaal publiek vond op 7 en 8 februari haar weg naar de grootste groene marktplaats van Europa.
Naast meer dan 5.000 unieke monsterpartijen, concepten, nieuwigheden, een trendplein en 170 kwekerstands, introduceerde GROEN-Direkt tijdens de Voorjaarsbeurs voor het eerst eigen import van Mediterrane planten. Dit zorgde voor het meest complete aanbod ooit! Het positieve gevoel werd door de doorlopend goede handel én een bezoek van de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking versterkt.

Handelsstemming
GROEN-Direkt kijkt zeer tevreden terug op de twee drukke dagen van de Voorjaarsbeurs. Het internationale gehalte van de bezoekers was deze editie weer bijzonder hoog. Er waren met name veel bezoekers uit Duitsland, de Oostbloklanden en Scandinavië. Opvallend was het hoge aantal terugkerende klanten; beursbezoekers wisten, na een aantal jaar afwezigheid door COVID, weer de weg naar GROEN-Direkt te vinden. Hierdoor stond de Voorjaarsbeurs weer volop in het tekenen van handel. De goede handelsstemming onder de Europese bezoekers liet zien dat professionele inkopers en handelaren in tuinplanten weer positief gestemd zijn. “Ik ben onwijs tevreden over de verkopen. De omzet van vorig jaar hebben we niet gehaald, maar dan vergelijk je appels met peren. De markt is ondertussen veranderd, klanten voelen dat ze dit voorjaar niet snel mis zullen grijpen. Hierdoor is de druk om vroeg in te kopen wat minder. Maar door het wekelijkse, actuele aanbod blijft GROEN-Direkt het juiste inkoopkanaal”, aldus Hans Cok, adjunct-directeur van GROEN-Direkt.
Bezoek minister Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking
De aandacht voor de internationale tuinplantenretail is niet onopgemerkt gebleven. De GROEN-Direkt Voorjaarsbeurs werd ook bezocht door Liesje Schreinemacher, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Zij ging onder andere in gesprek met standhouders en heeft met Hans Cok een rondgang gedaan langs de prachtige monsterpartijen van GROEN-Direkt. Tijdens de rondgang werden de internationale aspecten van de tuinplantenhandel besproken.

Nieuw: eigen import Mediterraan aanbod
Nieuw deze editie was de eigen import van Mediterrane planten, zoals kruiden en struiken uit Zuid-Europa. Bezoekers uit heel Europa waren zeer enthousiast over het nieuwe, brede assortiment Mediterrane planten en toonden opvallend veel interesse voor deze producten.
Kortom, een groot succes! Het grote Mediterrane aanbod is ook na de Voorjaarsbeurs bij GROEN-Direkt verkrijgbaar.
Grootste groenaanbod ooit
Met ruim 5.000 monsterpartijen, concepten en nieuwigheden was er voor de beursbezoeker en de bezoeker in de webshop volop inspiratie. De 170 kwekerstands én het trendpaviljoen in dezelfde beurshal op de eerste voorjaarseditie van Plantarium|GROEN-Direkt, die tegelijk met de Voorjaarsbeurs plaatsvond, maakte het enorme aanbod compleet. Uiteraard kon de beursbezoeker ook weer kiezen voor de beste noviteit. Rhododendron Hybride ‘Grifie’ van N.V. Jules Block uit Lochristi (BE) is uiteindelijk bekroond tot de Bezoekersfavoriet.

Over GROEN-Direkt GROEN-Direkt brengt als grootste groene marktplaats van Europa al meer dan 25 jaar vraag en aanbod van tuinplanten bij elkaar. Door de combinatie van 30 monsterbeurzen per jaar én een webshop met actuele monsterfoto’s kan bij GROEN-Direkt het hele jaar door een zeer breed en actueel assortiment tuinplanten ingekocht worden. Hiervoor werkt GROEN-Direkt nauw samen met 500 gespecialiseerde kwekers in de Boskoopse regio, maar ook ver daarbuiten. Sinds 2022 maakt GROEN-Direkt onderdeel uit van Green Retail Events, de beursorganisator van de PLANTARIUM |GROEN-Direkt beurs.

Meer informatie over GROEN-Direkt, de monsterbeurzen of webshop? Ga naar www.groen-direkt.nl of bel met +31 (0)172 21 15 76.

GROEN-Direkt Voorjaarsbeurs 2023

Deel dit bericht