GROEN-DIREKT voorjaarsbeurs en plantarium

GROEN-DIREKT: dé start van het inkoopseizoen in 2023

Terwijl de kerstbomengroothandel net achter de rug is, ligt bij GROEN-Direkt de focus alweer op de Voorjaarsbeurs. Deze ‘grootste groene marktplaats van Europa’ voor tuinplanten vindt op 7 & 8 februari 2023 plaats in Boskoop/Hazerswoude- Dorp. Samen met PLANTARIUM|GROEN-Direkt vormt dit hét evenement voor de Europese tuinplantenretail.

Tekst: Sander de Goede

De beursorganisatoren kijken ernaar uit om handelaren en inkopers van tuinplanten bij elkaar te brengen en een uniek handelsplatform te organiseren. In de beurshal waar GROEN-Direkt meer dan 5.000 monsterpartijen, concepten en mediterraan assortiment presenteert, vindt gelijktijdig de eerste voorjaarseditie van PLANTARIUM| GROEN-Direkt plaats met meer dan 160 kwekerstands, de bezoekersfavoriet en trendpresentaties. Hierdoor kunnen beursbezoekers op één locatie terecht voor het meest complete assortiment tuinplanten van Europa en vinden ze volop inspiratie voor het voorjaar.

GROEN-Direkt organiseert 30 beurzen per jaar
GROEN-Direkt is de meest actieve organisator van tuinplanten- aanbodsbeurzen. Op de kalender staan meer dan 30 beurzen, waarvan de Voorjaarsbeurs (februari) en de Najaarsbeurs (augustus) de grootste zijn. Van begin maart t/m eind augustus is er wekelijks een monsterbeurs, in het najaar is deze tweewekelijks. Hieronder vallen ook de vijf seizoensbeurzen: Lentedagen, High-Season Dagen, Mid-Season Dagen, Zomerdagen en de afsluitende Kerst/winterbeurs. De volledige beursagenda is via www.groen-direkt.nl te zien.

Webshop met altijd actuele foto’s
Een ander voordeel waarvan u bij GROEN-Direkt profiteert, is dat het immense aanbod van iedere beurs ook volledig online te bestellen is. Dat is uniek, te meer omdat alle monsterpartijen tuinplanten elke week opnieuw gefotografeerd worden.

NIEUW in 2023: visueel én continu assortiment
Naast het wekelijkse actuele en visuele assortiment introduceert GROEN-Direkt in 2023 ook een ‘continu’ assortiment. Een deel van het aanbod vanuit de seizoensbeurzen blijft langer in het beursaanbod staan, waardoor het wekelijkse aanbod versterkt en verbreed wordt. Het ‘continu’ aanbod blijft zowel fysiek op de beurzen, als in de webshop, weken langer gepresenteerd. Het brede aanbod van duizenden monsterpartijen is hierdoor in 2023 ‘visueel & continu’.

TREND in 2023:op het juiste moment inkopen
In plaats van ver vooruit inkopen en partijen vastleggen, is de behoefte in 2023 om op kortere termijn te acteren op wat de markt aanbiedt én de klant vraagt. Door het wekelijkse, actuele aanbod is GROEN-Direkt hiervoor het juiste inkoopkanaal.

FOCUS in 2023: Meet & Trade
In 2023 kunnen kopers en kwekers elkaar de hand schudden en planten verhandelen op de Meet & Trade, die worden gepland tijdens de seizoensbeurzen.


Deel dit bericht