Kleur bekennen met hortensia op Negenmaandenbeurs

In Amsterdam is woensdag de Negenmaandenbeurs van start gegaan waar aanstaande en kersverse ouders zich kunnen laten inspireren en informeren over zwangerschap en ouderschap. Onder meer verloskundigen, lactatiekundigen, gynaecologen, dermatologen, slaapcoaches en financieel experts geven masterclasses op uiteenlopende gebieden.

Op de beurs is ook volop plaats voor vermaak. Opvallend zijn de wanden vol met hortensia’s. Aanstaande ouders poseren er trots om het gender te onthullen: roze voor een meisje, blauw voor een jongen. Ouders die het gender liever neutraal of geheim houden, poseren voor de witte hortensiawand. Gender reveal party’s is een trend die uit de Verenigde Staten is komen overwaaien en ook in Nederland aan populariteit wint. De Negenmaandenbeurs is het grootste consumentenevenement op gebied van zwangerschap en baby’s en wordt tot en met zaterdag 18 februari in de RAI gehouden.

De hortensiawand is een initiatief van Hydrangea World, het kwekerscollectief van Nederlandse hortensiakwekers. De kamerhortensia is door zijn ronde zachte bollen in pasteltinten een steeds meer gewilde kamerplant voor het aankleden van een gender reveal party, babyshower of kraamfeest. Florian Seyd en Ueli Signer van The Wunderkammer hebben de bloemenwanden gerealiseerd en gebruikten daarvoor 360 kamerhortensia’s. Het bloeiseizoen van deze kamerplant begint in februari, terwijl tuinhortensia’s vanaf (half) mei gaan bloeien.

Deel dit bericht