Nieuwe beurs brengt een uniek aanbod bij elkaar.

PLANTARIUM|GROEN-Direkt staat in de startblokken. De plattegrond is gereed, de mobiele beurshallen zijn opgebouwd, de vloerbedekking is gelegd en de stands worden opgebouwd. Met nog precies één week te gaan liggen de voorbereidingen op schema. “De bezoeker staat volgende week een mooie en groene vakbeurs te wachten. In een ontspannen en groene ambiance wordt het aantrekkelijk zaken doen en relaties leggen. Het is heel bijzonder hoe op een nieuwe vakbeurs meteen zo veel aanbod bij elkaar komt. Het is echt een unieke gelegenheid voor de professionele inkoper van buitengroen”, zegt beursdirecteur Linda Hoogendoorn.

PLANTARIUM|GROEN-Direkt is tot de laatste m2 bezet. De totale beursoppervlakte is 22.500 m2, hiervan is ruim 4.000 m2 bezet met 200 standhouders. Op het centrale plein komt een mooie presentatie van de inzendingen voor de nieuwighedenkeuring. De overige ruimte wordt ingenomen door de GROEN-Direkt Najaarsbeurs. Deze monsterbeurs bestaat uit 5.000 monsterpartijen, een conceptplein en de voorverkoop van kerstbomen.

Mooi aanbod van nieuwigheden
Tuinplanteninkopers die zich willen oriënteren op het nieuwste aanbod, moeten bij PLANTARIUM|GROENDirekt zijn. Behalve het grote, actuele aanbod op de monsterbeurs, is er ook een nieuwighedenplein. Hier worden 57 nieuwe planten en marktintroducties gepresenteerd. Tijdens PLANTARIUM|GROEN-Direkt draait het om tuinplanten, vandaar dat de nieuw opgezette nieuwighedenkeuring een prominente plaats op de beurs krijgt. In de nieuwe opzet zijn er drie categorieën waarin planten worden gekeurd: Beste marktintroductie, Beste KVBC Nieuwigheid en Bezoekersfavoriet. Voor de keuring Beste marktintroductie zijn 22 aanmeldingen, waarvan 11 aanmeldingen opgaan voor beide keuringen. Daarnaast zijn er 35 planten aangemeld voor de Beste KVBC Nieuwigheid. De inzendingen voor Beste marktintroductie en Beste KVBC Nieuwigheid worden door een deskundige jury op dinsdag voor de beurs beoordeeld. De uitslag van deze keuringen wordt bekend gemaakt tijdens de opening van de beurs op woensdag 24 augustus om 9:00 uur. Voor Bezoekersfavoriet kunnen de bezoekers met groene ballen hun stem uitbrengen op 10 planten die vanuit de beursorganisatie uit de aanmeldingen voor Beste marktintroductie zijn genomineerd. De Bezoekersfavoriet wordt aan het einde van de beurs op donderdag 25 augustus om 16:00 uur bekend gemaakt.

Over PLANTARIUM|GROEN-Direkt
PLANTARIUM|GROEN-Direkt vindt plaats op 24 en 25 augustus 2022 en is geopend van 7 tot 17 uur. De beurs vindt plaats op en rond de GROEN-Direkt hal op het International Trade Centre in Hazerswoude/Boskoop. Kijk voor meer informatie op de website https://plantariumgroendirekt.nl/. De beurs is uitsluitend toegankelijk voor vakbezoek en na voorregistratie via de website.

Deel dit bericht