Nieuwe opzet nieuwighedenkeuring op PLANTARIUM|GROEN-Direkt

Hazerswoude/Boskoop – Tijdens de vakbeurs PLANTARIUM|GROEN-Direkt draait het om tuinplanten! Twee dagen lang staat het product van kwekers en veredelaars centraal. Een nieuwighedenkeuring mag dan niet ontbreken op de beurs. Om de keuring nog beter te laten aansluiten bij waar de bezoekers van de beurs naar op zoek zijn is gekozen voor een nieuwe opzet. De nieuwighedenkeuring is exclusief voor deelnemers aan PLANTARIUM|GROEN-Direkt.


In de nieuwe opzet zijn er drie categorieën waarin planten worden gekeurd: Beste marktintroductie, Beste KVBC Nieuwigheid en Bezoekersfavoriet. Na aanmelding doen alle inzendingen automatisch mee aan de keuring voor de Beste marktintroductie, aanvullend kan worden gekozen voor de beoordeling door de KVBC voor de Beste KVBC Nieuwigheid. Voor de Bezoekersfavoriet worden vanuit de aanmeldingen door de beursorganisatie planten genomineerd.

Beste marktintroductie
Voor deze categorie kunnen planten en/of concepten worden aangemeld. Denk hierbij aan nieuwe marketingconcepten, planten in een biologisch afbreekbare pot, uniek POS materiaal, of een product dat op de markt echt nieuw is. Bij het keuren in deze categorie wordt door de bril van de handel naar de plant/het concept gekeken en zijn punten als houdbaarheid, beschikbaarheid, verantwoord product en passend bij actuele marktbehoefte belangrijk. De jury is samengesteld met deskundigen uit verschillende landen en expertises in het handelskanaal:
✓ Luc De Bruyne (juryvoorzitter), Impact Creator bij ympa en Co-founder van The Green Community (België)
✓ Harald van Meurs, eigenaar van AllGreen (Nederland), totaalleverancier voor tuincentraketens
✓ Gilles Cailleau, aankoopverantwoordelijke groen bij Groep Sévéa (VillaVerde) (Frankrijk)
✓ Erwin Meier, eigenaar van Meier Garten Center (Zwitserland)
✓ Peter Paul Kleinbussink, directeur van Intratuin Nederland
✓ Brenda Horstra, adjunct-directeur van Tuinbranche Nederland

Beste KVBC Nieuwigheid
Nieuwe cultivars kunnen aanvullend voor deze categorie worden aangemeld. De keuring wordt gedaan door een onafhankelijke en deskundige KVBC-jury die de planten visueel beoordeelt op sierwaarde, zoals bloemkleur, bloeitijd en -periode, bladkleur, vorm van de plant, enz. Maar ook op eigenschappen zoals gezondheid en vermeerdering.

Bezoekersfavoriet
Dit is een beoordeling door de bezoekers van de beurs. Vanuit de beursorganisatie worden uit de aanmeldingen voor Beste marktintroductie 10 tot 15 planten genomineerd om aan deze verkiezing mee te doen. Bezoekers kunnen hun stem uitbrengen middels de groene ballen.

Aanmelding en bekendmaking
De aanmelding voor de nieuwighedenkeuring is vanaf heden geopend. Aanmelden gaat via de website van PLANTARIUM|GROEN-Direkt en kan t/m 5 augustus 2022.
De bekendmaking van de Beste marktintroductie en de Beste KVBC Nieuwigheid vindt plaats tijdens de opening van de beurs op woensdag 24 augustus om 9:00 uur. De Bezoekersfavoriet wordt aan het einde van de beurs op donderdag 25 augustus om 16:00 uur bekend gemaakt.

Over PLANTARIUM|GROEN-Direkt
PLANTARIUM|GROEN-Direkt vindt plaats op 24 en 25 augustus 2022 en is geopend van 7 tot 17 uur. De beurs vindt plaats op en rond de GROEN-Direkt hal op het International Trade Centre in Hazerswoude/Boskoop. Kijk voor meer informatie op de website https://plantariumgroendirekt.nl/.

Deel dit bericht