Reeds lang aangekondigde verhuizing GrootGroenPlus in 2023 een feit

Al weer enige jaren geleden werd aangekondigd dat vakbeurs GrootGroenPlus tijdelijk zou neerstrijken op het terrein van CLTV Zundert. Nadat deze vakbeurs in 2013 voor het eerst te gast was op deze locatie, werd de locatie-overeenkomst diverse malen verlengd. Enerzijds doordat de ontwikkeling van Business Centre Treeport (BCT) in de gemeente Zundert er nog niet gereed voor was, maar zeker ook vanwege de gastvrijheid en flexibiliteit die de gastlocatie CLTV de beurs bood.

En nu is het zover; de ontwikkeling van het Business Centre Treeport (BCT) vordert gestaag, er verrijzen steeds meer panden en het terrein is klaar voor de verhuizing van de vakbeurs. Van 4 tot en met 6 oktober zal vakbeurs GrootGroenPlus voor het eerst gehouden worden op het BCT-terrein bij de nieuwe grensovergang Hazeldonk. Dat komt goed uit, want CLTV gaat ook bouwen, waardoor er te weinig ruimte op het terrein is om de vakbeurs nogmaals te ontvangen.

Zorgvuldig gekozen locatie

De boomteeltsector in Noord-Brabant en de Belgische Noorderkempen kent een rijke geschiedenis en is cruciaal voor de werkgelegenheid en economische ontwikkeling in de regio. Door de jaren heen is de regio uitgegroeid tot een modern en innovatief boomteeltgebied. De gebiedsontwikkeling ligt in de gemeente Zundert en er is bewust voor gekozen om het bedrijventerrein precies te plaatsen op de grens van Nederland en België. Op deze plek aan de A16/E19 komt in de komende jaren een compleet agrologistiek centrum van in totaal zo’n 62 hectare. De grootste internationale verbinding tussen Rotterdam en Antwerpen; de perfecte plek om alle bedrijvigheid te concentreren die met de groene economie te maken heeft. Het bedrijventerrein kent een thematisch filter dat volledig gericht is op de boomteeltsector. Alle bedrijven die een bijdrage leveren aan het verbeteren van de boomteelt business zijn hier te vinden.

Aanmeldingen

De accommodatie van GrootGroenPlus wordt  demontabel  en in zijn geheel aan de hoofdas van het BCT opgebouwd. Er is volop parkeerruimte en een buitenruimte voor het tonen van machines en installaties. Van 4 t/m 6 oktober is GrootGroenPlus te bezoeken op Business Centre Treeport, op de grensovergang van België naar Nederland aan de A16/E19 afslag De Mosten, ingang via de hoofdas alwaar de reclamemast in de vorm van een boom staat. www.grootgroenplus.nl.

Er is veel vraag naar standruimte voor GrootGroenPlus. Nu is al duidelijk dat de editie van 2023 internationaler wordt en dat er grotere stands worden gehuurd. Naar verwachting zullen ruim 225 deelnemers hun producten en diensten aan een internationaal vakpubliek tonen. Nieuw is dat elke route een eigen hal heeft. De gesloten lussen – verplichte looproute zodat iedere stand bezocht zal worden – zullen gehanteerd blijven en ook zal er overal voldoende hoogte zijn. Ook laanbomen moeten binnen kunnen.

Een nieuwe locatie zorgt voor een nieuwe indeling en gezien de aanmeldingen snel binnenkomen zal het inschrijfformulier vanaf volgende week worden gesloten. Aanmelden is dan alleen nog mogelijk via info@grootgroenplus.nl. Pas nadat het eerste concept van de indeling gereed is, zullen de nog open plaatsen verder worden ingevuld.

Deel dit bericht