Tweede najaarseditie PLANTARIUM|GROEN-DIREKT

Op 23 en 24 augustus 2023 vindt de tweede najaarseditie van PLANTARIUM|GROEN-Direkt plaats. Een omvangrijke beurs met tienduizenden meters beursoppervlakte, duizenden professionele tuinplanteninkopers én honderden stands van kwekers uit binnen- en buitenland die het decor vormen voor hét evenement voor de Europese tuinplantenhandel. Wat kunnen bezoekers allemaal verwachten?

Vele nieuwe exposanten, waardoor een gevarieerd en compleet aanbod
Op de beurs presenteren meer dan 200 (handels)kwekerijen een breed assortiment tuinplanten, inclusief uitgangsmateriaal. Hieronder zijn er vele nieuwe, internationale exposanten. Stuk voor stuk zijn het kwekers van wie het aanbod nog niet eerder op de beurs is getoond. Hiermee heeft de beurs ook voor vaste bezoekers veel nieuws te bieden. Daarnaast zijn er op de GROEN-Direkt najaarsbeurs meer dan 5000 direct bestelbare monsterpartijen beschikbaar. De beurs geeft zo een compleet overzicht van het direct beschikbare aanbod van tuinplanten.

We lichten alvast een paar kwekers uit: Sjaak van Schie uit Maasdijk, gespecialiseerd in het leveren van kwalitatief hoogwaardige Hydrangeas in verschillende opkweekstadia: van stek tot eindproduct. Bailey Nurseries uit St. Paul, Minnesota (USA). Bailey biedt een breed assortiment planten voor retailers, kwekers en tuinarchitecten, van sierheesters in pot tot vaste planten en hun populaire consumentenmerken. Piece of Jungle uit Schipluiden kweekt vaste planten inclusief kruiden en waterplanten. En Eurovivai uit Italië is gespecialiseerd in Acers en Azalea. Daarnaast presenteert een aantal nieuwe Duitse kwekers in een ‘Duits’ straatje hun assortiment.

Green Retail Awards
PLANTARIUM|GROEN-Direkt is hét evenement voor de Europese tuinplantenretail, en vormt daarmee hét
moment om het actuele tuinplantenaanbod, nieuwigheden en recente ontwikkelingen te tonen. Noviteiten en vernieuwing zijn voor de sector heel belangrijk. Daarom biedt PLANTARIUM|GROEN-Direkt met de Green Retail Awards ondernemers een podium om vernieuwingen voor het voetlicht te brengen. Ondernemers die een nieuw concept of nieuwe cultivar aan een groot publiek willen presenteren, kunnen hun product insturen voor de Green Retail Awards. Er zijn drie categorieën waarvoor product kan worden ingestuurd: de Bezoekersfavoriet (gekozen door de vakbezoekers van de beurs), de Beste Nieuwigheid (gekozen door een jury) en de Beste Marktinnovatie (gekozen door een internationale jury met expertise in het handelskanaal).

Exposanten van PLANTARIUM|GROEN-Direkt en de monsterbeurs van GROEN-Direkt kunnen deelnemen
aan alle nieuwighedenkeuringen die op dat moment worden aangeboden. De keuringen Beste Nieuwigheid en Beste Marktinnovatie zijn ook opengesteld voor niet-deelnemers aan de beurs. Tijdens de najaarseditie worden de keuringen in alle categorieën georganiseerd.

Tientallen innovaties en presentaties
De najaarseditie is traditioneel hét moment waarop kwekers hun nieuwe soorten en concepten introduceren. Ook in 2023 verwachten we tientallen innovaties op de beurs. Een selectie hiervan dingt mee voor de ‘Bezoekersfavoriet’. De bezoekers van de beurs bepalen welke inzending er met deze Award wordt bekroond.

Nieuw op de beurs is de wall of fame. Hier vind je allerlei recente introducties terug. Trend- en Groenspecialist Romeo Sommers verzorgt een aantal inspirerende presentaties. Deze presentaties zijn op verschillende plekken op de beurs te zien. Bij de presentaties komt uiteraard productinformatie en een verwijzing naar waar je de producten terug kunt vinden op de beurs.

Waarom bezoeken?
Met een bezoek aan PLANTARIUM|GROEN-Direkt ben je in één keer weer helemaal op de hoogte van alles wat er in de sector speelt. Zo ontmoet je de belangrijkste kwekers uit binnen- en buitenland, maar ook de wat kleinere kweker met soms verrassende producten. Op de karren- en lagenbeurs van GROEN-Direkt staan vele duizenden monsters in allerlei soorten en maten opgesteld, waar je direct een bestelling kunt plaatsen. Naast de toonaangevende bedrijven uit de groene sector, tref je hun toeleveranciers en de bedrijven achter het uitgangsmateriaal aan. Daarnaast is er een selectie van hardware leveranciers voor tuincentra.

Locatie, openingstijden en aanmelden
Op 23 en 24 augustus vindt PLANTARIUM|GROEN-Direkt samen met de GROEN-Direkt Najaarsbeurs plaats aan de Noorwegenlaan 37 in Hazerswoude-Dorp. De beurs is geopend van 7.00 tot 17.00 uur (op donderdag tot 16.00 uur) en ontvangt alleen vakbezoek. Toegang, parkeren en versnaperingen zijn gratis.

Registreren, de beursplattegrond inzien of jezelf aanmelden voor de Green Retail Awards?
Dat kan via www.plantariumgroendirekt.nl

Deel dit bericht