Snuffelspellen voor elke levensfase van je hond

Samen met je hond gezellig bezig zijn. Dat is het uitgangspunt van ‘Snuffelspellen voor elke levensfase van je hond’. Voor dit nieuwste boek van Helen Hagestein sloegen de auteur en Edupet Uitgeverij de handen ineen voor spellen op maat voor puppy, junior, adult en senior. In alle spellen wordt gebruikgemaakt van al gebruikte en herbruikbare materialen. Dit upcycle-principe is een weloverwogen keuze met het oog op belastbaarheid van natuur en milieu.

‘Snuffelspellen voor elke levensfase van je hond’ is gebaseerd op twee pijlers: maatwerk in levensfase en het upcycle-principe.

Maatwerk in levensfase

Iedere levensfase van een hond is anders. De ontwikkeling van lichaam en geest hebben invloed op gedrag en leer- en concentratievermogen. Daarom zijn de spellen afgestemd op de vier levensfasen puppy, junior, adult en senior. Het boek geeft met de ‘praatje/plaatje-uitleg’ en aanvullende tips een goede basis om in elke levensfase verantwoord en veilig aan de slag te gaan.

Upcycle-principe

In alle spellen wordt gespeeld met al gebruikte en herbruikbare materialen (het upcycle-principe). Edupet Uitgeverij streeft bij haar activiteiten naar een minimale milieubelasting en onderstreept daarom het recycle- en upcycle-principe van dit boek. Voor een extra bijdrage aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden, planten we voor elk verkocht boek een boom.

Belang goede mentale conditie

Met het boek ‘Snuffelspellen voor elke levensfase van je hond’ deelt auteur Helen Hagestein haar oneindige creativiteit. Hiermee zitten eigenaren van honden nooit om een passend spel verlegen. Met het feit dat de mentale conditie van de hond minstens zo belangrijk is als de fysieke conditie hebben Helen en Edupet een gemeenschappelijk uitgangspunt. Met de snuffel- en denkspellen krijgt de hond mentale uitdaging, ontwikkelt hij vaardigheden en worden specifieke behoeftes vanuit zijn natuurlijke gedrag vervult. Bovendien bevordert geconcentreerd en in rust samen bezig zijn de onderlinge band tussen baas en hond.

Bestelinformatie

Prijs: € 39,95
ISBN: 9789082976366
Bestellen op shop.prinspetfoods.nl

Meer weten over het bedrijf

Deel dit bericht