Buitenleven op hoog niveau

Het ontwerp van buitenkeuken, zwembad, terras of tuin krijgt een extra dimensie met de toepassing van de nieuwe Dekton®  Ukiyo collectie met gegroefde structuur.

Ukiyo is de nieuwe Cosentino collectie van de ultracompacte Dekton®. Ukiyo (u-key-yo in het Japans), presenteert een nieuw concept van chromatische texturen die twee mogelijkheden bieden van lineaire en geometrische groeven. De collectie werd gecreëerd in samenwerking met product- en interieurdesigner Claudia Afshar en is verkrijgbaar in kant-en-klare gegroefde platen. Ideaal voor de aankleding van de buitenkeuken, buitenhaard, meubilair en wanden of wanddelen.

De combinatie van een rijk kleurenpalet met de geometrische structuur maken de collectie ideaal voor het realiseren van harmonieuze ontwerpen, zowel binnen als buiten. De texturen voegen een kenmerkende diepte en dimensie toe. Creatieve gevelbekleding in combinatie met grote Dekton platen zorgen voor een high end afwerking van het terras of de pool area. Ook voor de realisatie van omkleding van loungebedden die het hele jaar door buiten kunnen staan is het materiaal dat vorst- en uv bestendig is, geschikt.

Dekton®-producten zijn gedurende de hele levenscyclus CO2-neutraal en werden voor de collectie geselecteerd vanwege hun duurzame eigenschappen en hoge prestatievermogen. Dekton® Ukiyo is verkrijgbaar in een matte afwerking en in twee groefopties: GV2 met 25 mm groeven, een 5 mm brede tussenruimte en 3 mm diep; en GV3 met 11 mm groeven en een 4 mm brede tussenruimte en diepte. Beide structuren worden geleverd in panelen met een afmeting van 450 mm breed en 3000 mm lang.

Er zijn vijf Dekton® Ukiyo kleuren: Bromo. Een donkergrijze tint geïnspireerd op leisteen met een subtiele, verlopende graphic en een voorzichtige, natuurlijk ogende textuur. Kreta. Dit dessin is geïnspireerd op cement en is uniform en evenwichtig. Nacre. Een crèmetint die schommelt tussen fijn microcement en kalkstuc met watervlekken. Umber. Deze terracotta kleur wordt gekenmerkt door een natuurlijk roodachtig pigment dat zorgt voor een warm, gestructureerd oppervlak. Rem. Het complexe dessin met bruine en grijze adering en gouden accenten is een ware weerspiegeling van de klassieke, lineaire structuur van Calacatta Lincoln marmer. 

Deel dit bericht