ANIDO: dé petcare-vakbeurs

De oorspronkelijke ANIDO-beurs stond gepland voor februari, maar zoals bekend moest deze vanwege corona worden uitgesteld. Nu gaat het er echt van komen en wel aanstaand weekend: op 4 en 5 september in Kortrijk Xpo in België.

Tekst: Harrie Linssen

ANIDO is dé tweejaarlijkse vakbeurs voor de petcare-industrie in de Benelux en (Noord-)Frankijk. Hier komt het gespecialiseerde aanbod aan producten, accessoires en diensten voor dierenspeciaalzaken samen met verkoopkanalen zoals tuincentra, doe-het-zelfzaken, trimsalons, aquariumhandels, handels in granen en dergelijke. Annick Pycarelle, Brand & Exhibition Manager van ANIDO 2022, voorziet dat de beurs een echte voltreffer wordt. “Voor het eerst sinds het uitbreken van de coronapandemie vindt vakbeurs ANIDO weer plaats. We merken aan de enorme interesse dat niet alleen de exposanten maar ook bezoekers staan te popelen om elkaar te ontmoeten in een professionele en aangename sfeer zoals bij ANIDO het geval is.”

Fysiek meets online
“ANIDO 2022 profileert zich als een hybride event, waarbij de fysieke beurs wordt aangevuld met een online platform met digitale elementen, zoals chats, livestreams en vooral ‘smart search’-functies. Deze efficiënte tools bieden zowel exposanten als bezoekers een extra gelegenheid om waardevolle contacten te leggen binnen de petcarecommunity, zowel vóór, tijdens als na de ANIDO-beurs.”

Grote interesse in beursdeelname
Dat er aan fabrikanten- en leverancierszijde veel belangstelling is voor ANIDO 2022, verwondert Annick niet. “Door corona heeft het huisdier een nog centralere rol binnen het gezin gekregen met als ‘spin-off’ een toename in de verkoop van voeding en accessoires. Daarnaast zijn er talrijke nieuwe bedrijven die hun opwachting maken op onze vakbeurs. Deze interesse benadrukt dat ANIDO dé plek is voor ondernemingen uit de petcare-sector om zichzelf met hun nieuwigheden, producten en diensten aan de vakhandel te presenteren, maar ook om trends te spotten en inspiratie op te doen.”

Veel bezoekers verwacht
“Bezoekers zullen bij ANIDO worden getrakteerd op een breed aanbod aan nieuwe producten en diensten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de opkomst van vegetarische dierenvoeding, het gebruik van alternatieve eiwitbronnen zoals insecten, de groei van e-commerce en de fors toegenomen aandacht voor duurzaamheid.”

Waardevolle extra’s
“Alle trends en ontwikkelingen komen op de ANIDO aan bod via het exposantenaanbod en randactiviteiten. Deze randactiviteiten bestaan uit diverse inspirerende lezingen door experts over ‘hot items’ in de branche met thema’s als ondernemerschap, digitalisering, duurzaamheid en winkelbeleving. Ook staan presentaties gepland door succesvolle collega-ondernemers (Zowizoo en Tom & Co) die vertellen over hun zaak en de aanpak van huidige en toekomstige uitdagingen. Verder worden inspirerende, praktijkgerichte presentaties gegeven zoals aquascapingdemo’s en tips voor gelukkige katten die ondernemers meteen in de praktijk kunnen toepassen.

NEW@ANIDO 2022
Naar goede traditie is er opnieuw de NEW@ANIDO-wedstrijd met prijzen voor de meest innovatieve producten in drie categorieën – voeding, accessoires & verzorgingsproducten en natural & sustainable – die in 2022 op de Belgische huisdierenmarkt verschenen. Deze deelnemende producten worden drie weken voor aanvang van de beurs bekendgemaakt en tijdens de beurs apart gepresenteerd. Bezoekers bepalen wie de winnaars worden.”

Welkom
“De toegang tot ANIDO is voorbehouden aan professionals uit de huisdierensector en is gratis via voorregistratie op www.anido.be. Zoals gebruikelijk is voorzien in gratis drankjes en hapjes in de wandelgangen, voor zowel exposanten als bezoekers. Naast alle informatie die op de website staat over de beurs, de bereikbaarheid en de parkeermogelijkheden (inclusief laadpalen voor elektrische wagens), kan ANIDO voor de laatste nieuwtjes ook worden gevolgd via Twitter.”

Vakbeurs ANIDO is op 4 en 5 september 2022 te bezoeken van 09:00 tot 18:00 uur in Kortrijk Xpo hal 4 en 5, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk (België).

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Annick Pycarelle via +32 56 24 11 11 of anido@kortrijkxpo.com.

Deel dit bericht