De kroo ruitersport, een ruitershop met hart voor de paardensport!

Online ruitershops zijn er genoeg te vinden. Het wordt een ander verhaal als je als paardenliefhebber behoefte hebt aan informatie om een goede keus te kunnen maken; dan is het belangrijk om te kunnen rekenen op vakkennis en een eerlijk advies gebaseerd op praktijkervaringen van mensen die dagelijks met paarden en pony’s omgaan. Dat is het geval bij De Kroo Ruitersport. En wie de website bezoekt, kan zien hoezeer de liefde voor de paardensport hier voorop staat. Daarom ben je bij De Kroo aan het goede adres.

Tekst: Harrie Linssen

De Kroo Ruitersport is een groot paardensportcentrum gevestigd in Nieuw- en Sint Joosland in het zuidoosten van Walcheren, perfect bereikbaar vanaf de A58. Het is één van de toonaangevende maneges in Zeeland op het gebied van veiligheid en paardenwelzijn en heeft de beschikking over moderne en veilige accommodaties met veel (groene) ruimte die nodig is voor een dergelijk centrum inclusief voldoende parkeergelegenheid. De Kroo Ruitersport is aangesloten bij de Federatie Nederlandse Ruitersport, werkt samen met de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en is in het bezit van het veiligheidscertificaat voor paardensportbedrijven. Alle instructeurs zijn gediplomeerd en actief betrokken bij het opleiden van nieuwe instructeurs in Zeeland. Niet voor niets kreeg stal de Kroo in juni 2005 de 5-sterrenkwalificatie toegekend.

Familiebedrijf De Kroo
Op 1 januari 1993 werd Stal de Kroo officieel opgericht door Jan en Janny de Kroo, samen met hun kinderen Martin en Mariska. Jan hield zich onder andere bezig met de aankoop van paarden en Janny gaf les. Mariska rijdt al sinds ze zes jaar was en heeft de sportopleiding bij de Nederlandse Hippische Beroepsopleidingen in Deurne gedaan, waar zij ook haar instructeurdiploma’s behaalde. Bij Martin maakten paarden altijd al deel uit van zijn leven, maar op 16-jarige leeftijd koos hij definitief voor dit vak en maakte hij verschillende mensen paarden zadelmak, zeker in het beginstadium van Stal de Kroo een van de belangrijke onderdelen van het bedrijf. Martin behaalde alle instructeursopleidingen van de KNHS in Ermelo, waarvoor hij nu zelf opleidingen tot instructeur geeft.

Geschiedenis
In het begin van Stal de Kroo groeide de lesbehoefte, waardoor ook het aantal paarden en pony’s toenam. Op 3 september 1993 werd de eerste manege-wedstrijd georganiseerd, de voorloper van het huidige ‘Concours Hippique De Kroo’. Toen in maart 1995 de binnenmanege klaar was, groeide het aantal klanten explosief. Vanaf dat moment is het snel gegaan en werden steeds meer activiteiten ontplooid zoals ponykampen, dressuurkampioenschappen
en ruiterweekenden. In oktober 1999 werden de vergrote binnenmanege, de nieuwe kantine en de daarboven gelegen ruitersportzaak in gebruik genomen. Vanuit één grote passie, de liefde voor de paardensport, is kort daarna de online ruitershop opgestart en dat heeft zich verder ontwikkeld. Door de jarenlange ervaring in de ruitersport weet De Kroo Ruitersport precies wat een ruiter nodig heeft.

Ruitersportwinkel
Ieder paard is uniek en vanuit die benadering vind je bij De Kroo Ruitersport het beste voor je paard. Vandaar de ruime keuze aan paardenspullen, van zadels, beenbeschermers, paardendekens tot bitten – voor zowel de kleinste pony’s als de grootste paarden. Of het nu gaat over recreatief rijden of diverse takken van de paardensport, alle soorten, maten, materialen en merken kun je hier vinden. Het is mogelijk om een paard mee te nemen om bijvoorbeeld een nieuw zadel te passen, zodat de klant meteen weet of het een goede match is. De fysieke ruitersportwinkel heeft een groot en veelzijdig assortiment dat steeds wordt afgestemd op de laatste ontwikkelingen binnen de paardensport. Het enthousiaste team is betrokken en actief op zoek naar nieuwe producten waar ze zelf ook blij van worden. Die gedachte zorgt voor een ruitershop vol mooie kwaliteitsproducten zodat paard en ruiter kunnen genieten van het paardrijden. De Kroo werkt met de beste merken op de markt zoals Horseware, BR, Bucas en Ariat. Daarnaast zijn er voordelige merken, complete collecties en leuke merken met een solide prijs-kwaliteitverhouding zoals Harry’s Horse, QHP, HKM en Première.

Overzichtelijke site
Wie de website bezoekt, ziet meteen dat die up-to-date is. De site ziet er professioneel uit, zonder banners die om aandacht schreeuwen. De indeling is zeer overzichtelijk en de website werkt prettig en is snel. Er is veel te zien, niet alleen over producten die worden aangeboden maar ook is er veel aandacht voor het bedrijf eromheen. De geschiedenis met enkele foto’s, de activiteiten en evenementen, het grand café en de manege zijn helder omschreven. Bijzonder is de presentatie van de medewerkers die hun betrokkenheid bij de paardensport duidelijk maakt. Daaruit blijkt dat De Kroo Ruitersport beschikt over een dynamisch enthousiast team van paardenliefhebbers die precies weten wat een paard en ruiter nodig hebben, zodat een passend product of oplossing kan worden geboden voor ieders budget.
Kopers zullen met veel plezier gebruik maken van deze site. Het assortiment is overzichtelijk ingedeeld in de categorieën Paard, Ruiter, Stal en Weide.

Daarnaast is er aandacht voor Specials, Inspiratie, Sale en Sets. Ook staat goed aangegeven waar je terecht kunt voor advies en daarvoor zijn er drie mogelijkheden: via e-mail, telefoon of een speciaal WhatsApp-nummer, handig voor het doorsturen van foto’s. De telefoon wordt snel opgenomen, dus geen gedoe met een keuzemenu, ook een teken dat klanten direct goed geholpen kunnen worden. Door de grote voorraad kunnen artikelen die vóór 20.30 uur zijn besteld de volgende dag in huis zijn. Bij vragen en/of als een product toch niet bevalt, kan altijd contact worden opgenomen. Ook de standaardprocedures zoals betalingen en retourzendingen zijn geregeld zoals je mag verwachten van een modern online bedrijf. Het is dan ook niet vreemd dat De Kroo Ruitersport op grond van 2.125 respondenten door 97% wordt aanbevolen en een klantwaardering heeft van 9,3 terwijl maar liefst 9.763 mensen de website bezochten.

Deel dit bericht