Dierenspeciaalzaak van nationale allure met de charme van een dorpswinkel

In het Noord-Hollandse dorp De Rijp runnen moeder Loes Valent en zoon Jeroen Koomen de Huisdierenbazaar; een webshop en fysieke winkel met een breed en diep assortiment voeding en gebruiksartikelen voor huisdieren. Wat begon met groot inkopen voor de eigen boxerkennel, is uitgegroeid tot een succesvolle onderneming die zich kenmerkt door een royale collectie, goed advies, snelle levering en altijd een aardigheidje in het bestelde pakket. “Je hebt hier honderden kilo’s per dag in je handen. Niet piepen, gewoon doen.”

Tekst: Marie-Christine Koestal

Boxer Rambo, die in 1994 in het gezin kwam, is in feite de start van wat nu de Huisdierenbazaar is. De familie was gek op hem en al snel ontstond het idee om met hem te gaan fokken. Loes: “Op een gegeven moment hadden we aardig wat honden lopen en toen namen we contact op met een huisdiervoederfabrikant Vobra van het merk CaroCroc met de vraag of we misschien rechtstreeks voer zouden kunnen kopen.” Dat kon, en zo werden regelmatig complete pallets besteld. Ook buren met honden, en andere hondenbezitters, wilden graag profiteren van de verlaagde prijs door rechtstreekse fabrieksafname. Loes en Jeroen begonnen een bezorgservice. Loes: “Het was allemaal heel kleinschalig. Ik werkte toen nog in het onderwijs en Jeroen zat in de financiële dienstverlening. We vonden het leuk. Zelfs zo leuk dat we met het voer op braderieën gingen staan. Vobra maakt goed voer voor een goede prijs, dat is een deel van het succes. Verder denk ik dat ons enthousiasme en het vele advies dat wij gaven, goed aansloegen. Naast het fokken van honden hebben we ook jarenlang ervaring in training en africhting.”

Medewerkster Samantha Bruijn, al vijf jaar vaste kracht bij de Huisdierenbazaar.

De verkoop van hondenvoer en later ook kattenvoer en allerlei gebruiksartikelen groeide en smaakte naar meer. Loes: “Jeroen en ik zeiden tegen elkaar: zullen we starten met een webshop? Kijken hoe het loopt.” Zo gezegd, zo gedaan. In 2010 was Huisdierenbazaar.nl een feit. Een jaar later volgde een fysieke winkel, in De Rijp. “We wilden graag ons assortiment verruimen, partijtjes opkopen, wat we ook al voor de braderieën deden, nieuwe merken proberen en mensen de mogelijkheid bieden producten ook in het echt te bekijken. In De Rijp stond een geschikte ruimte te huur, waar we naast de opslag een klein winkeltje konden openen.”

De zaken gingen zo goed, dat beiden stopten met hun vaste banen. Jeroen legde zich met name toe op het technische aspect van de webshop en verdiepte zich in de samenstellingen van diervoeders. Loes is het gezicht van de winkel en geeft daar, maar ook telefonisch en per mail, veelvuldig adviezen. “Ja, ondanks het feit dat op internet veel informatie te vinden is, komen mensen graag bij ons. Op internet staan namelijk heel veel onwaarheden. Wij proberen mensen en hun dieren te helpen met een juist advies. De omgang met dieren en jezelf te verdiepen in goede producten vind ik geweldig. En De Rijp is een fijn dorp, met een goede sfeer en leuke mensen. Dat maakt het werk ook leuk. Verder is de sfeer in het team geweldig.”

Na jaren in het centrum van het dorp een groot pand te hebben gehad, is Huisdierenbazaar nu op het bedrijventerrein gevestigd, waar zowel winkel als voorraad voor de webshop zijn gehuisvest. Daar is het assortiment nog meer uitgebreid en komt de titel bazaar volledig tot zijn recht. “Als je niet kiest voor een heel groot aanbod, kun je niet goed meekomen”, vindt Loes. “We hebben wel gekozen voor de betere merken. Bij ons geen supermarktvoer. Ons assortiment bestaat uit voer met en zonder graan. Er wordt heel veel gerommeld met voer. Staat er bijvoorbeeld op de verpakking ‘met kip’, dan kan dat van alles van de kip zijn. Wij bestuderen de ingrediënten nauwgezet en maken een selectie; van goedkope tot heel dure merken. Maar allemaal van een hoge kwaliteit.”

De Huisdierenbazaar scoort goed in klantenreviews. Eén van de pluspunten: een snelle levering. “Alle bestellingen gaan dezelfde dag de deur uit, behalve in het weekend. De producten moeten in principe de volgende dag bij de klant zijn. We zijn natuurlijk afhankelijk van de vervoerders of dat echt gebeurt. Ja, we doen ook altijd een kleine verrassing in het pakket. Een speeltje of iets lekkers. Mensen waarderen dat zeer. Het zit in ons om baasjes en
hun dieren te verrassen.” Sinds corona zijn intrede deed, draait de webwinkel als nooit tevoren. Loes: “Mensen gingen hamsteren. Acht zakken voer tegelijk, in plaats van gewoon één zak. Er was de angst dat de winkels dicht zouden gaan, maar ook dat de aanvoer zou stoppen. Ook om besmettingen te voorkomen bestelden mensen liever digitaal dan dat ze
naar de winkel kwamen. Nog steeds als er een persconferentie wordt aangekondigd, gaan mensen en masse bestellen.” Hierdoor, maar ook door continue verdieping van het assortiment, zit de zaak in de lift. Loes en Jeroen willen graag uitbreiden, maar dat vraagt investering en ruimte. Dat laatste is een groot probleem. Loes: “We zouden bijvoorbeeld meer soorten buggy’s willen hebben om een nog aantrekkelijker aanbod te presenteren.”

Loes is 72 jaar, maar sjouwt net zo veel met zware zakken voer als haar medewerkers. “Ik zie niet tegen het zware werk op en blijf doorgaan. Je hebt hier honderden kilo’s per dag in je handen. Het is een kwestie van niet piepen en gewoon doen.” In haar vrije tijd geeft ze hondentrainingen. De boxerkennel bestaat ook nog, maar geeft niet meer dan twee nestjes per jaar. Loes gaat ervan uit dat ze haar werkweek van zes dagen langzaam gaat afbouwen en met een paar jaar het stokje helemaal overdraagt aan Jeroen. Maar een leven in het teken van honden, dat blijft.•

Deel dit bericht