Finest Petfoods

Honden en katten zijn carnivoren. En dus moet de voeding rijk zijn aan dierlijke eiwitten en vetten.
Vlees en vis dus, spiervlees, orgaanvlees en eetbaar bot. Met dat idee zet distributeur voor on- en
offline speciaalzaken en dierenartsen Finest Petfoods, sinds 2011 de mooiste producten in de markt.

De vier bekendste merken zijn Ziwi, Oven-Baked Tradition, ORIJEN en ACANA. Met een uitbreiding van het warehouse erbij start het bedrijf deze maand ook met het merk Farmina. Kwaliteit, zowel in productkeuze als in service, staat voorop voor de Rotterdamse vader en zoon Mike, die samen het bedrijf runnen. Vader Rob startte zijn loopbaan als eigenaar van een dierenwinkel. “Ik kwam toen regelmatig op internationale beurzen en leerde daar allerlei mooie merken kennen,” vertelt Rob. “Daar kom je er vervolgens achter dat er veel meer merken dierenvoeders en snacks bestaan dan je ooit voor mogelijk hield. Daar kwam ik ook een paar mooie wereldwijde high-end merken tegen. Toen ik in 2011 startte met mijn eigen import- en distributiebedrijf ging ik me daarop richten.”

Voorraden
De beide Rotterdammers houden grote voorraden in het warehouse, want de klant moet zoveel mogelijk kunnen rekenen op levering. “Daarom willen we de opslagcapaciteit graag uitbreiden,” vertelt Rob. “Onze klanten zijn dierenwinkels en winkelketens, tuincentra, maar ook dierenartsen en fokkers. Ze kunnen via de site hun orders plaatsen. Voor 10 uur besteld is dezelfde dag verzonden. Dat garanderen, zeker met deze merken, is een kunst die je moet beheersen, maar met onze kennis van zaken en de frisse blik van mijn zoon gaat dat helemaal goed.

”Finest Petfoods is sinds twee jaar een familiebedrijf. “We vullen elkaar heel goed aan,” vindt Rob. “Import en distributie is een andere tak van sport dan het runnen van dierenwinkels, maar de ervaring daarmee kan ik zeker goed gebruiken.” Finest Petfoods wil naast de goede service ook het verhaal achter de merken die zij verkopen laten zien. “Ons assortiment is niet het goedkoopste, maar kwalitatief wel enorm goed. Daarom staan we er 200% achter,” weet Rob. “We staan op de vakbeurzen in Nederland en België en tonen daar ons assortiment. Vaak hoor je dan dat mensen de merknamen wel kennen, maar de filosofie erachter niet. Daar vertellen we graag alles over.”

Deel dit bericht