Jaap Koopman for Pets: duurzame diervoerders

Bij Jaap Koopman for Pets wordt het produceren van diervoeder beschouwd als een ambacht. Hier maken mensen het verschil. Deze Drentse onderneming produceert hoogwaardige voeding met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Goede voeding is essentieel voor elk dier: ‘niet vullen, maar voeden’ luidt het devies. DeTuinMarkt sprak met Simone Kempees, marketing manager bij Jaap Koopman for Pets, over duurzaam geproduceerde diervoeders.

Tekst: Erik van der Does de Bye

Al sinds 1965 is Jaap Koopman for Pets een begrip in de branche. Jaap Koopman begon met duivenvoeders, maar breidde het assortiment al snel uit. Inmiddels bestaat het bedrijf uit twee delen: productie en groothandel. Duurzaamheid staat centraal bij productie en bedrijfsvoering.

Merken
“Veel mensen kennen onze merken, zoals Konacorn en Boer’n Goed”, vertelt Simone. “Met Konacorn bedienen wij de volle breedte van de markt: van hond en kat tot pluimvee en wildlife. Boer’n Goed richt zich niet alleen op de boerderij, maar ook op bijvoorbeeld vogelvoer voor particulieren in de tuin.” Naast deze merken heeft Jaap Koopman for Pets ook Arion, Greenfield 21 en Psittacus/Serinus in het assortiment. “We mengen veel zaadmengelingen zelf. Dat doen we op ambachtelijke wijze, maar we hebben ook de modernste afvullijnen waar we onze producten in emmers, bussen of folie verpakken. De afgelopen coronaperiode is de productie sterk gestegen. We merken dat meer mensen een huisdier in huis hebben genomen.”
Duurzaamheid is een essentieel onderdeel van Jaap Koopman for Pets. Simone: “We kijken heel kritisch naar de mogelijkheden. Onze organisatie is 100% CO2-neutraal, maar ook bij de productie werken we er hard aan. Ook onze producten proberen we zo duurzaam mogelijk te maken. Zo zijn wij nu gestart met een folie voor verpakkingen dat van één enkel kunststof is gemaakt. Dat is volledig recyclebaar.”
Ook de diervoeders zelf worden steeds duurzamer geproduceerd. “We betrekken veel ingrediënten uit de eigen regio en gebruiken geen soja meer in het kippenvoer van Konacorn, omdat sojaproductie een te grote invloed op ontbossing heeft.” En op de vraag of dieren deze veranderingen weten te waarderen, antwoord Simone stellig: “Elk dier moet wennen aan nieuw voer, maar wij krijgen veel positieve feedback waaruit blijkt dat dieren onze voeders waarderen.”

www.jaapkoopmanforpets.nl

Deel dit bericht