Landman: dé specialist in snacks en kauwproducten voor honden

Aangezien honden al jarenlang tot de populairste huisdieren behoren onder Nederlanders, doet u er als eigenaar van een dierenwinkel of tuincentrum verstandig aan uw assortiment mede op honden(bezitters) af te stemmen. Snacks en kauwproducten mogen dan eigenlijk niet ontbreken. Uitermate geschikt zijn de producten van het merk Landman, dat onderdeel is van Ruinemans Group, de groothandelaar die uiteraard ook een gerenommeerde leverancier is van siervissen, planten, diepvriesvoer voor in het aquarium en levende voedseldieren.

Tekst: Sander de Goede

Vele hondeneigenaren schotelen hun viervoeters niet alleen reguliere maaltijden voor, maar ook af en toe een heerlijke snack of iets lekkers om op te kauwen. Vooral kauwproducten zijn erg belangrijk. Honden hebben namelijk een natuurlijke behoefte om ergens op te kauwen, en dan bij voorkeur snel na de maaltijd. Door te kauwen weten honden hun tanden, kiezen en tandvlees schoon te houden en voor een frisse adem te zorgen. Verder geldt kauwen als een prettige vorm van ontspanning voor iedere hond. Ideaal om verveling tegen te gaan, of om een hond een mooi tijdverdrijf te gunnen wanneer deze even alleen thuis wordt gelaten.

Voor elke hond wat wils
Het aanbod van Landman aan snacks en kauwproducten voor honden is zeer uitgebreid. “Voor elke hond van iedere grootte hebben we wel iets, of het nu een Dwergkees is of een Duitse dog. We hebben snacks en kauwproducten die op talrijke verschillende manieren zijn samengesteld, met de meest uiteenlopende afmetingen en vormen. Daarnaast bevat het assortiment van Landman vele hypoallergene producten, speciaal voor honden met een allergie”, zo verduidelijkt Frank de Goey van Ruinemans Group.

‘Het assortiment van Landman bevat vele hypoallergene producten, speciaal voor honden met een allergie’

Frank de Goey, directeur Ruinemans Group

Veilig en schoon
Alle producten van Landman worden uitgebreid gecontroleerd en getest. Deze procedures zijn vergelijkbaar met die voor voedsel voor mensen. De Goey: “Na alle testen te hebben doorstaan, worden de producten in een beschermende verpakking (voorzien van de houdbaarheidsdatum en andere essentiële informatie) verder getransporteerd. Eenmaal in de winkel zijn de producten nog net zo identificeerbaar en traceerbaar als eerder tijdens de testperiode. Omdat we zo veilig werken, kunnen we kunstmatige toevoegingen reduceren tot een absoluut minimum. In de meeste gevallen worden deze zelfs helemaal weggelaten. Daar worden onze huismerksnacks niet alleen veiliger, maar ook nog eens veel lekkerder van. Verder zijn de verpakkingen helemaal afgesloten, zodat de producten geen ongedierte aantrekken of kunnen gaan schimmelen.”

Waarom kiezen voor Ruinemans Group?
Los van het brede assortiment aan kwaliteitsproducten van Landman (met ruim 300 kauwproducten) is Ruinemans Group ook gewoon een erg prettige groothandelaar om zaken mee te doen. Bij Ruinemans kunt u als kleine of grote retailer op het volgende rekenen:
• De producten worden tegen gunstige voorwaarden aangeboden. Ruinemans koopt immers groot in. Bovendien werken ze zeer efficiënt en zijn er geen verdere tussenpersonen of andere partijen bij betrokken. Van overbodige verkoopkosten is dan ook geen sprake. • Het minimale orderbedrag is relatief laag, namelijk €200. Hierdoor kunt u precies de hoeveelheid bestellen waar u ruimte voor heeft in uw winkel en/of magazijnruimte.
• Ruinemans werkt samen met betrouwbare producenten, waarmee duurzame relaties worden onderhouden. Dit zorgt voor extra continuïteit op het gebied van kwaliteit.
• Als winkelier kunt u rekenen op sterk onderbouwde assortimentsadviezen. Dit doet men op basis van een doordachte data-analyse op winkelniveau. Uw inkoopdata en verkoopcijfers zijn hierbij leidend. Dankzij de analyses worden vooral producten die (te) weinig verkopen in kaart gebracht. Natuurlijk worden diverse subgroepen dan met elkaar vergeleken, waarna bepaald kan worden welk product eventueel als vervanging kan dienen.
• Heeft u acht meter of meer aan Landman-producten in uw schappen? Dan krijgt u van Ruinemans
Group (desgewenst) hulp bij de winkelinrichting. Dit komt de winkel- en productpresentatie ten goede. Er wordt dan bijvoorbeeld gekeken naar een logisch verloop van producten en producteigenschappen in de schappen. De consument krijgt hierdoor extra snel de meest relevante informatie in zijn of haar blikveld. Dat is belangrijk, want de kritische en gehaaste consument van tegenwoordig wil graag zo snel mogelijk het gezochte product vinden. Met Ruinemans’ adviezen wordt de gemiddelde vindtijd teruggebracht naar slechts 2,5 seconden. Door deze technieken wordt de kans op nog betere verkoopcijfers zo groot mogelijk gemaakt.
• Met enige regelmaat worden er speciale (maand)acties opgezet om de omzet te verhogen. Hierbij heeft u de mogelijkheid om, na de actieperiode, niet-verkochte producten te retourneren.
• Op verzoek kunnen de producten van Landman als private label worden aangeboden.

Deel dit bericht