Passie voor dieren bij het Belgische PFA-Trade

Het in het Belgische Wommelgem gevestigde PFA-Trade is actief in de huisdierensector. In het assortiment vinden we vele huisdieren, talrijke verzorgingsproducten en visvoeders voor de aquariumwereld. De letters PFA staan dan ook voor Passion for Animals. In dit artikel laten we u kennismaken met deze organisatie en met eigenaars Jonas Vergauwen en Remco Putteman.

Huisdieren
Op het gebied van huisdieren geldt PFA-Trade als totaalaanbieder. Zo maken onder meer vissen, vogels, knaagdieren en reptielen deel uit van het assortiment. Daarnaast kunnen klanten bij PFA terecht voor producten om deze dieren op correcte wijze te voeren, verzorgen en huisvesten. Jonas: “Binnen de Belgische markt zijn wij voorkeursleverancier van bijna alle grote ketens, waaronder Tom&- Co, Maxi Zoo, Aveve en Horta. Ook tal van onafhankelijke winkels weten de weg naar onze dieren goed te vinden.” Wanneer we vragen of PFA genoeg aandacht besteedt aan dierenwelzijn, antwoordt Jonas resoluut. “Dierenwelzijn staat bij ons steeds voorop. Wij huisvesten onze dieren in ruime kooien met voldoende licht en ventilatie. Daarbij zorgen we voor kooiverrijking, schuilhokjes en voldoende voer en water. Levering gebeurt met geconditioneerd transport in ruime transportkooien (geen overbevolking). Zo volgen we de wetgeving steeds strikt op.”

Ocean Nutrition
Naast de dominante positie die PFA inneemt op de Belgische huisdierenmarkt focust dit bedrijf zich sterk op de voeding van Ocean Nutrition. Hierbij gaat het om kwalitatief uitstekende visvoeders die alom geprezen worden in de aquariumwereld. Dit voer wordt daarnaast in talrijke kwekerijen wereldwijd gebruikt. “Zowel de beginnende aquariumeigenaar als de liefhebber van bijzondere vissoorten vindt het gewenste product binnen het aanbod van Ocean Nutrition. Dit assortiment biedt dus een grote meerwaarde voor elke zaak die vissen en visvoer verkoopt”, aldus Jonas. PFA mag zich exclusieve verdeler voor de Benelux noemen als het gaat om Ocean Nutrition. PFA richt zich hiermee ook sterk op de Nederlandse markt. “De verkoop van huisdieren van België naar Nederland wordt bemoeilijkt door het verplichte gezondheidscertificaat (Traces-document) voor levering van dieren over de landsgrenzen. De producten van Ocean Nutrition mogen echter wel vrij over de grens worden verkocht”, legt Jonas uit.

ANIDO
Remco en Jonas kijken vol verwachting uit naar de aankomende ANIDO-beurs. Zo willen zij zowel bestaande als nieuwe klanten laten kennismaken met nieuwigheden binnen hun bedrijf. “We vinden het vooral zinvol om klanten te kunnen tonen wat we doen en waarom we het zo doen. We zullen bezoekers laten kennismaken met enkele nieuwe producten, maar ook lopende projecten zullen worden toegelicht”, zo blikken Remco en Jonas alvast vooruit.

Update: ANIDO is verplaatst naar 4 en 5 september 2022.

Deel dit bericht