Vitakraft innoveert met vegetarische snacks voor honden en katten

Huisdieren zijn tegenwoordig volwaardig lid van het gezin en verdienen het allerbeste. Baasjes kijken dan ook kritisch naar de voeding en snacks die zij geven aan hun pluizige kindje. Zo vinden honden- en kattenbaasjes het belangrijk dat er geen toevoegingen als suikers in de producten zitten en zoekt men steeds meer naar alternatieve eiwitbronnen. Oftewel, de vegetarische trend zet ook voet in de huisdierenbranche. Wat betekent de vega trend voor deze branche? Innovator Vitakraft, producent in huisdierproducten, legt het je uit!

Vitakraft zet stappen in duurzaamheid

De vegetarische trend is een van de grootste trends in de Fast Moving Consumer Goods. Met name jonge generaties eten steeds vaker vegetarisch en zelfs veganistisch. Dit gaat hand in hand met de klimaatverandering, waarbij consumenten bewustere keuzes maken in hun koop- en eetgedrag. Deze trend zet zich door in de huisdierenbranche vertelt Vitakraft. “De planeet en daarmee het klimaat vraagt al een tijd om verandering en dit gaat helaas nog te langzaam. Vitakraft neemt, zover het kan, zelf de touwtjes in handen en heeft haar eigen doelstellingen gesteld op het gebied van duurzaamheid. Zo willen we in 2025 CO2-neutraal zijn, moeten onze verpakkingen 100% recyclebaar zijn, schakelen we over op bio-plastics en waterstof en gaan we op zoek naar nieuwe eiwitbronnen. Dit alles om onze eigen pootafdruk te verkleinen én om consumenten te inspireren én activeren om mee te doen.”

Vegetarische snacks voor honden en katten, kan dat wel?

Nu blijft de vraag: mag een hond en kat vegetarisch snacken? Het antwoord is ‘ja’ volgens Vitakraft. “Bij ons staat de gezondheid en het geluk van het huisdier centraal. Onze dierenartsen en productontwikkelaars kennen de voedingsbehoeften van onze huisdieren als geen ander en weten dus precies waar onze snacks, ook de vegetarische, aan moeten voldoen. Het allerbelangrijkste is dat het huisdier de voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft. Denk aan eiwitten en vetten et cetera. De stoffen die het harige gezinslid uit vlees haalt, putten wij voor onze nieuwe vegetarische snack Vita Veggies® uit alternatieve (plantaardige) bronnen zodat je huisdier niets te kort komt. Zo krijgt je kat bij onze nieuwe traktatie nog steeds het belangrijke aminozuur taurine binnen. Het is dus wel degelijk mogelijk om je kat of hond te verwennen met vegetarische lekkernijen, het gaat erom dat de inhoud klopt met de voedingsstoffen die je huisdier nodig heeft!” laat Vitakraft weten.

Vita Veggies® de nieuwe vegetarische snack van Vitakraft

Na het uitbrengen van de Insect Stick vorig jaar komt Vitakraft nu met Vita Veggies®. 100% vegetarische honden- en kattensnacks. De producten bevatten geen granen, toegevoegde suikers, kunstmatige kleurstoffen en smaakversterkers. “Het is een (h)eerlijke traktatie om je snackmenu mee uit te breiden. Je kunt je vreetzak gevarieerd verwennen en tegelijkertijd eenvoudig iets goeds doen voor het milieu.” zegt Vitakraft. Twijfel je zelf nog? Probeer ze uit en laat je huisdier ze goedkeuren. Gegarandeerd dat ze ervan zullen smullen!

Deel dit bericht