Wildlife Partnerschap: Stichting Wildopvang Avolare en KonaCorn

Wildopvang Avolare en diervoedingproducent Jaap Koopman for Pets hebben een gezamenlijke missie: goed zijn voor dieren en planeet. Het is dan ook geen verrassing dat de twee organisaties elkaar hebben gevonden en een match bleken. Beiden willen voorloper zijn op het gebied van duurzaamheid. Hierin willen ze elkaar versterken met als hoofddoel zoveel mogelijk wildlife in Nederland helpen.

Wildopvang Avolare vangt zieke en gewonde wilde dieren op in een duurzaam complex in Doorwerth. Zij verzorgen de dieren en zetten ze zo snel mogelijk weer uit in hun natuurlijke omgeving: “We hebben een dierenziekenhuis met verschillende afdelingen en zelfs een intensive care ruimtes voor de dieren”, vertelt Thijs Devlin, directeur van Avolare.

Bij Jaap Koopman for Pets worden eigen merken diervoeding geproduceerd. Konacorn is het grootste merk, met een apart assortiment speciaal voor wildlife. “Denk aan voeding voor buitenvogels, egels een eekhoorns”, laat Dick Bunskoeken (sales manager) weten. Konacorn wordt in eigen fabriek in Drenthe geproduceerd. “Ons streven is om dit op een zo duurzaam mogelijke manier te doen. Onze organisatie is dan ook een klimaatneutrale organisatie”, aldus Dick.

Toen Avolare en Jaap Koopman for Pets in gesprek met elkaar gingen werd het al gauw duidelijk dat beide partijen hart voor de zaak hebben en dezelfde visie hebben. Thijs: “we merkten al snel dat er een klik was. De mensen bij Jaap Koopman for Pets zijn net zo passievol en begaan met dieren en de planeet als dat wij zijn. Nu is het de bedoeling dat we elkaar gaan versterken”.

Konacorn staat garant voor kwalitatieve en duurzame diervoeding, Avolare wil het beste voer voor in de opvang. “Daarnaast zal Avolare ons ook adviseren over mogelijk nieuwe of verbeterde samenstellingen, omdat zij straks alle wetenschappelijke kennis in huis hebben en expert zijn op het gebied van buitenvogels en ander wildlife in Nederland. Het is een mooie samenwerking en we zijn onder de indruk van de wildopvang”, zegt Dick.

Binnenkort zullen er relatiedagen plaatsvinden bij Avolare, zodat Jaap Koopman for Pets aan zoveel mogelijk relaties kan laten zien welk goed werk de wildopvang verzet. Dick is onder de indruk van Avolare: “alleen al het bekijken van het spiksplinternieuwe complex is de moeite waard. Avolare heeft echt over alles nagedacht en zijn een voorloper op het gebied van duurzaamheid”.

Deel dit bericht