Tuintrend: duurzaam kweken doe je met deze noviteiten

Tuinmerk Nature® breidt kweekassortiment uit met praktische en duurzame benodigdheden

Van aardappelen tot basilicum en courgette: uit eigen tuin smaakt alles beter. Helemaal als je het duurzaam kweekt natuurlijk. Met deze noviteiten van tuinmerk Nature® is het extra gemakkelijk, zelfs voor wie op het balkon wil tuinieren.

Set biologische afbreekbare weekpotjes met tablet van kokosvezel
Wil je zaden of huiskamerplanten opkweken, dan zijn deze biologisch afbreekbare potjes met tabletten van kokosvezels van Nature® een uitkomst. De tabletten in de potjes zorgen voor de juiste mate van zuurstof en water zodat een gezonde wortelgroei gestimuleerd wordt. Vervolgens kun je de afbreekbare potjes in het geheel in de grond plaatsen. Een set bestaat uit drie potjes van gerecycled houtvezel met tabletten van kokosvezels, adviesprijs € 4,99.

Mini-kweekkas met biologisch afbreekbare kokosmat
Deze herbruikbare mini-kweekkas van Nature® past zelfs op de vensterbank en is verkrijgbaar in twee formaten. Plaats de biologisch afbreekbare kokosmat op de bodem. Doordat deze vocht vasthoudt wordt de ontkieming van de zaden bevorderd. Ga je de plantjes in aparte potten zetten, knip de kokosmat dan van tevoren op het juiste formaat.  De mini-kweekkas is verkrijgbaar in 35 x 23,5 cm en in 49 x 15,5 cm, adviesprijs € 10,95. De bijbehorende kokosmatten van 30 of 45 cm zijn apart te koop, adviesprijs € 3,49.

Plantzakken voor aardappelen, kruiden en knolgewassen
Voor wie een bescheiden tuin of balkon heeft zijn deze nieuwe, hippe plantzakken ideaal. De Nature® plantzakken, verkrijgbaar in beige en antraciet, zijn speciaal voor het kweken van knolgewassen, kruiden en aardappelen. Met de handige klep kunnen aardappelen op ieder moment worden geoogst en dankzij de handvatten zijn de plantzakken eenvoudig te verplaatsen. De plantzakken zijn gemaakt van PE-vliesstof en hebben een afmeting van H 43 x Ø 33 cm, adviesprijs € 19,95.

Nature® tuinproducten zijn verkrijgbaar bij tuincentra en webshops door heel Nederland. Voor meer informatie kijk op www.naturegardening.eu

Deel dit bericht