Stad+Groen reikt eerste editie Proeftuin van de Duurzame Stad uit aan Rotterdam

‘Niet lullen, maar poetsen, ook als het gaat om innoveren’

De Vakbeurs Openbare Ruimte was woensdag 5 oktober het toneel voor de uitreiking van de eerste editie van Proeftuin van de Duurzame Stad. Met dit initiatief wil vakblad Stad+Groen duurzame innovaties in ons land stad voor stad uitlichten. Hoofdredacteur Hein van Iersel (NWST) reikte de eerste editie uit aan Rotterdammer Jean Paul Boon (Expoproof).

De noodzaak om Nederland op een duurzame manier in te richten, is hoog. En dat betekent vooral doén. Niet blijven hangen in oude gewoontes, maar de schouders eronder en nieuwe, slimmere, schonere manieren vinden om onze steden en omgeving duurzaam, natuurinclusief en klimaatbestendig te maken.

In de reeks Proeftuin van de Duurzame Stad brengt vakblad Stad+Groen die experimenten en innovaties per stad voor het voetlicht. Rotterdam beet de spits af. Een doel behalen kunnen de Rotterdammers immers wel: ‘klauwen uit de mouwen’, samen de schouders eronder en aanpakken.

Eerste editie

Hein van Iersel (Stad+Groen, NWST) reikte de eerste editie van Proeftuin van de Duurzame Stad op 5 oktober tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte in Utrecht uit aan Jean Paul Boon, medeoprichter van beursorganisatie Expoproof en trotse Rotterdammer. ‘Het is extra leuk dat we deze eerste editie hier mogen uitreiken’, aldus Van Iersel. ‘Het idee is immers precies een jaar geleden op deze beurs ontstaan.’

Met Rotterdam is de kop eraf. Van Iersel roept andere steden op zich voor volgende edities van de reeks aan te melden: ‘Welke stad durft de uitdaging aan te gaan en laat ons zien hoe daar wordt geëxperimenteerd en geïnnoveerd op het gebied van duurzaamheid?’

Het voorwoord en het eerste artikel van ‘Proeftuin van de Duurzame Stad: Rotterdam’ zijn vanaf nu te lezen op www.stad-en-groen.nl. De overige artikelen volgen de komende dagen. Alle verhalen zijn te lezen in Stad+Groen.

Deel dit bericht